Marián Puobiš a jeho diela: Ako dramaturg pripravoval Inkognito či seriály Dr. Ludsky i Vdova

Televízny a filmový svet zasiahla smutná správa. Vo veku 72 rokov zomrel známy slovenský dramaturg a scenárista Marián Puobiš.

Smutná správa zasiahla aj kolektív televízie JOJ. Marián Puobiš, ktorý bol dramaturgom našej obľúbenej relácie Inkognito, stál za prvou sériou relácie Sedem či za seriálmi Dr. Ludsky alebo Vdova, zomrel vo veku 72 rokov. Pre televíziu JOJ pracoval od novembra 2003 ako dramaturg na mnohých projektoch, pripravoval televízne diela ako napríklad Ako som prežil, Dr. Dokonalý, Riskuj, Nové bývanie v spolupráci s Leon Productions či Áno, šéfe s Jardom Žídekom. 

Marián Puobiš bol náš dlhoročný kolega, ktorého prácu a výnimočný prínos pre našu televíziu si veľmi vážim. Rodine a blízkym vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ povedal generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

Od mladosti v televíznom svete

V televíznom svete sa pohyboval od svojich vysokoškolských štúdií. Podieľal sa tiež na vzniku viac ako stovky inscenácií a filmov, ktoré sa vysielali v rámci legendárnych bratislavských pondelkov.

Patril k najväčším osobnostiam televíznej dramaturgie v hranej tvorbe. Počas svojho profesionálneho života pracoval s významnou hereckou generáciou vtedajšej doby, tvorcami a režisérskymi osobnosťami. Najvýraznejšia bola jeho spolupráca s režisérom Miloslavom Lutherom.

Marián Puobiš sa narodil 29. júla 1947 v Bratislave. Vyštudoval divadelnú vedu na Divadelnej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave.