Trápenie moderátorky Hany Zavřelovej Gallovej: Dramatické chvíle so synčekom na urgente!

Sympatická tvár nášho jojkárskeho spravodajstva zažila pred pár dňami naozaj nepríjemné chvíle. S mladším synčekom totiž skončila na urgente. To, čo tam prežívala, by nechcel zažiť žiaden rodič!

Moderátorka Hana Zavřelová Gallová je dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou jojkárskeho spravodajstva. V súkromí sa naplno venuje svojmu milovanému manželovi Adamovi a dvom synčekom – šesťročnému Matúškovi a takmer dvojročnému Kubkovi. Práve s tým mladším pred pár dňami zažila chvíle, aké vždy potrápia každého rodiča. „My sme dnes strávili ráno na Kramároch. A teda jednu prosbu by som po tomto čerstvom zážitku mala. Buďme k sebe empatickejší, buďme ľudskí. Ja viem, že doba je občas zlá a každý na tie Kramáre ide s nejakým problémom. Ale aj tak nerozumiem tomu, že dobrých päť ľudí pred nami v rade na registráciu videlo, že mám na rukách ani nie dvojročné dieťa iba tak v bodyčku, ktoré reve tak, až sa ide zadusiť. A reve vkuse, vzlyká do toho „Bolí, maminka bolí“, má modré prsty na nôžke, teda zjavne to dieťa trpí a má urgentný stav. Nikto, nikto nás nepustil pred seba! Ja nepotrebujem prednosť v rade z titulu toho, že sa cítim dôležitá, že mám dieťa. Že sa svet má točiť len okolo nás. Ale keby som bola svedkom čohosi takého ja, bez rozmýšľania by som hnala rodiča s evidentne trpiacim dieťaťom dopredu. Takto sme len mali veľa nepochopiteľne pokojných svedkov naozaj silného hysáku,“ napísala Hana rozčarovane.

Trochu empatie a ľudskosti voči trpiacemu dieťaťu v bolestiach nezažila ani pri ďalšom vyšetrení. „Toto isté sa opakovalo v rade na rentgen, kde som vylovila kdesi v sebe asertivitu, čo mi celý život výrazne chýba a pretlačila nás tam. Moje dieťa potom zaspalo od vyčerpania, keďže v bolestiach plakal hodinu. Pretože kým čakáte na urgente, nikto vám pre istotu nemôže podať lieky na bolesť. Toľko môj výlev a pripomenutie, že krajšie miesto zo sveta si môžeme urobiť iba my sami a začať môžeme súcitom s blížnym svojim,“ dodala moderátorka, ktorej synček sa bude zo zranenia liečiť minimálne štyri týždne.

Hana Zavřelová Zdroj: archív H.Z.