Zdena Studenková prehovorila o kariére v zahraničí: Pre TOTO stále žije na Slovensku!

Herecká stálica je niekoľko desiatok rokov stabilnou členkou Činohry Slovenského národného divadla. Okrem toho si zahrala v množstve filmov, inscenácií či seriálov a tak sa mnohí pýtajú, ako je možné, že s takým talentom neodišla za kariérou do zámoria. Zdena Studenková má na to jednoduchú odpoveď.

Zdena Studenková patrí niekoľko desiatok rokov medzi najlepšie slovenské herečky. Je stabilnou súčasťou Slovenského národného divadla a okrem dosiek, ktoré znamenajú svet si zahrala v nespočetnom množstve filmov a inscenácií. Okrem Slovenska si vybudovala úspešnú kariéru aj v Čechách, no do vzdialenejších krajín sa nikdy nehrnula.Takúto ponuku, aby som bola niekde v zahraničí veľmi ďaleko, som nedostala. To ani voľakedy nebolo vôbec možné. Ale je pravda, že sa ma mnohí ľudia pýtali, že prečo som sa nepresťahovala do Prahy, keďže v podstate moja filmová kariéra tak nejak začala v tej Prahe,“ vysvetlila Studenková.

Život v inej krajine si obľúbená herečka a hádačka z Inkognita ani nedokáže predstaviť z jedného hlavného dôvodu.Ja som hlboko spätá s týmto prostredím. Nie som Slovenka v tom pravom slova zmysle, že ma hory lákajú. Je to jednoducho o tom, že som mala vždy moju mamičku, ktorá sa o mňa starala, ktorá ma vychovala. Ja si neviem predstaviť, že by som zostala niekde v nejakej emigrácii bez mojich najbližších priateľov, pretože aj časom a vekom hlavne selektujete. Zostane vám iba taká hŕstka ľudí, ktorých potrebujete, ktorými sa obklopíte, ale viete, že sú to tí praví, ktorí vám pomôžu vtedy, keď vám je najhoršie,“ zhodnotila s úsmevom.

Sledujte obľúbené Inkognito každý pondelok o 20:35 na JOJke!