Pýtate sa na Facebooku: Prečo v Inkognite nemajú rúška a nedodržiavajú odstupy?

V boji s pandémiou koronavírusu platí základné pravidlo – rúška, odstup a ruky. Táto trojkombinácia sa komunikuje na všetkých platformách a preto mnohých divákov zaujíma, ako je možné, že v obľúbenom Inkognite moderátor ani hádači rúška nenosia. Máme pre vás vysvetlenie!

Slovensko už takmer rok, podobne ako celý svet, bojuje s pandémiou koronavírusu. Popri zavedených opatreniach sa odporúča na spomalenie šírenia nákazy dodržiavať pravidlo ROR, teda rúško, odstup a ruky. Preto sa mnohí diváci na Facebooku pýtajú, prečo v Inkognite hádači a moderátor nenosia rúška a nesedia v dvojmetrových rozostupoch. Na tieto otázky zodpovedal priamo v Inkognite samotný Vlado Voštinár. „Mnohí sa pýtate v esemeskách, v messengerových správach, že čo si to dovoľujeme bez rúšok a tak ďalej. Že hádači nie sú dva metre od seba. Chcem vás uistiť, že to robíme zámerne. Samozrejme z toho titulu, že všetci sme otestovaní PCR testami, všetci negatívni. To nemám na mysli len nás, ale všetkých, ktorí sú tu v štúdiu. To znamená, že aj kameramani, aj naši hostia,“ vysvetlil v relácii.

Pri nakrúcaní obľúbenej zábavnej relácie sú vždy dodržiavané prísne hygienické opatrenia. Okrem toho, že sú všetci účinkujúci čerstvo pretestovaní presnejšími PCR testami, sa pri vstupe do štúdia meria teplota a každý si dezinfikuje ruky. Prítomný štáb má napriek negatívnym výsledkom nasadené rúška a dodržiava nutný odstup. Rovnako je to aj v prípade účinkujúcich, hádačov a moderátora. Mimo „pľacu“ sa pohybujú v rúškach a snímajú si ich dole len na nevyhnutný čas nakrúcania. Navyše, v štúdiách sú prítomné germicídne žiariče, ktoré sú určené na dezinfekciu vzduchu a povrchov. Pri všetkých nakrúcaniach, či už relácií alebo seriálov, dodržiavame od začiatku pandémie všetky nariadené opatrenia v záujme ochrany zdravia seba i svojich kolegov.

Sledujte obľúbené Inkognito každý pondelok o 20:35 na JOJke!