Toto je to najlepšie z Inkognita za rok 2022: Rekordy, jubileum i potoky sĺz od smiechu!

Rok 2022 bol v Inkognite naozaj plodný na zaujímavé a vtipné momenty a bola by škoda, keby sme si niektoré z nich nepripomenuli ešte raz. Vybrali sme pre vás najpamätnejšie chvíle, ktoré sme tento rok spolu pri sledovaní Inkognita zažili!

Rok 2022 nebol jednoduchý, no opäť nás všetkých nad vodou držal humor. Smiech je totiž zdravý a pomáha nám zvládať aj ťažšie situácie, ktorých bolo za uplynulých dvanásť mesiacov neúrekom. Vtipu a emócií bolo tento rok v Inkognite naozaj dosť a keďže na dobré veci treba spomínať, rozhodli sme sa pripomenúť vám to najlepšie, čo sme v jednotlivých častiach videli!

Jedinečné a netradičné profesie:
Do Inkognita prichádzajú hostia s naozaj rôznymi povolaniami. Kým niektoré sú pomerne bežné, iné sú vskutku netradičné. A práve takých originálnych, sme mali v štúdiu celkom dosť. Príkladom je Karin, ktorá pracuje ako podprsenková poradkyňa. Jej náplňou práce je radiť klientkam v butiku, ako si vybrať správnu podprsenku. Nemenej zaujímavá bola aj práca sympatickej Diany, ktorá robí kominárku. O veľké prekvapenie sa postarala aj Anka, ktorá vyrába rozprávkové kostýmy na cosplay. Nejde však o bežné rozprávky pre deti, ale o komunitu dospelých, ktorí sa obliekajú do kostýmov z anime, mangy, komiksov, videohier a podobne. Ľudia, ktorí sa takto oblečú, sa potom prezentujú na rôznych súťažiach a výstavách, kde ukazujú svoje umenie. Na sklonku roka sa však o totálny šok postarala Evka. Tá totiž svoju profesiu robí jediná na Slovensku. „Bukálna masáž sa tiež nazýva intraorálna masáž. To znamená, že sa masírujú vnútorné svaly, hlavne teda líc a kontúry. Robí sa to cez ústa. Vkladám ruky do úst klienta a masírujem,“ vysvetlila Evka. Výsledkom tejto netradičnej masáže je omladenie a vypnutie kontúr tváre.

​Noví hádači:
Aj v roku 2022 sa do hádačského panelu posadili nové tváre. Na jar stabilný tím doplnila stand-upistka Simona Salátová a na jeseň si hádanie povolaní vyskúšal aj herec a glosátor Milan Kňažko.

​Trápenie sa pri hádaní mena tajného hosťa:
Pri hádaní mena tajného hosťa v obľúbenom Inkognite občas nastávajú veľmi vtipné situácie. Hoci vo väčšine s odhalením identity naši hádači nemajú problém, niekedy sa poriadne potrápia a doslova potia krv. Stalo sa to aj pri českom režisérovi Filipovi Renčovi. Problém mali hádači aj s Broňou Kováčikovou, ktorú nie a nie uhádnuť. Prísť na meno tajného hosťa sa hádačom nepodarilo ani pri Attilovi Mokosovi.

​Rekordne uhádnutí tajní hostia:
Kým s niektorými tajnými hosťami mali hádači problém, iných dokázali uhádnuť takmer na prvú šupu. O rekordy sa opäť postaral Mišo Hudák, ktorý len po niekoľkých otázkach uhádol Dominiku Žiaranovú a Romana Poláčika.

​Jubilejná 400. časť:
Obľúbené Inkognito na JOJke vysielame v jeho novodobej histórii prakticky bez prerušenia od roku 2015. Aj po toľkých rokoch je jedným z najväčších trhákov na slovenskom televíznom trhu. Dôkazom je nielen jeho sledovanosť, ale aj popularita medzi ľuďmi na sociálnych sieťach. Za úspech Inkognito vďačí nielen dobrej dramaturgii a spracovaniu, ale najmä jeho hlavným aktérom, moderátorovi Vladovi Voštinárovi, skvelému tímu hádačov, ľuďom so zaujímavými profesiami i známym tváram, ktoré prichádzajú ako tajní hostia. Inkognito, ako jedna z najdlhšie vysielaných nespravodajských relácií JOJky, vo februári oslávila svoju jubilejnú 400. časť a tá bola naozaj špeciálna. Tajným hosťom bol skvelý herec Pavel Nový, známy z kultového filmu S tebou mě baví svět a nechýbala ani obrovská a krásna narodeninová torta.

​Hádači tancovali brušný tanec i hrali na hudobné nástroje z balónov:
Do Inkognita prichádzajú ľudia s naozaj rozmanitými povolaniami a z času na čas sa hostia v štúdiu buď pochvália svojimi výrobkami, ukážu svoje služby či to, čo skrátka vedia. Ak to situácia a typ povolania hosťa umožňuje, naši hádači si to aj veľmi radi vyskúšajú, prípadne otestujú prinesené produkty. Niečo podobné sa stalo aj v jednej z jarných častí a skončilo to nezabudnuteľným momentom. Hosť vyrobil z balónov hudobné nástroje a hádači si na ne zahrali. V štúdiu odspievali a odohrali skladbu Báječná ženská od Michala Tučného a dostali tým divákov v publiku i pri televíznych obrazovkách. Nezabudnuteľný bol aj brušný tanec v ich podaní.

​Hosť porušil pravidlá:
Keď príde hosť do štúdia, hádači najprv tipujú, čo robí, potom odznie indícia, medzi dvoma gongami diváci vidia, aká profesia sa háda a potom nasleduje samotné hádanie. V jednej z častí sa však toto poradie pri prvom hosťovi trošku zmenilo. Zrejme tréma a stres z televíznych kamier, zo svetiel reflektorov a z množstva ľudí urobili svoje a Jozef prezradil svoju indíciu skôr, než hádači tipovali, čo robí.

Pomoc hádačom:
Nestáva sa to často, no hádači sú občas tak v úzkych, že moderátor Vlado Voštinár im musí trošku poradiť. V jednej z častí to urobil tak, že dostali druhú indíciu. Po prvej, ktorá znela: „V piatich mestách na Slovensku“, sa po pár otázkach nevedeli pohnúť ďalej a tak im prezradil, že ide o mestá Prešov, Košice, Žilina a Banská Bystrica, v ktorých by Martinka mohla vykonávať svoje povolanie. Keď nepomohlo ani to, povedal im druhú indíciu so znením „dotyk rovná sa pohyb“. Vtedy sa hádanie rozhýbalo a hádači jej profesiu uhádli.

Dvojičky v Inkognite:
Tento rok sme v Inkognite zažili aj poriadne zaujímavú situáciu. Do štúdia prišiel Miroslav, ktorý svojím vzhľadom všetkých zaskočil. Len čo vstúpil na scénu, bolo vidieť, že Mišo Hudák poriadne spozornel a prekvapení boli aj ostatní jeho kolegovia. Hosť sa totiž na Michala nápadne podobal. Po chvíli prišli na to, že pracuje ako pediater a tak na scénu prišiel druhý hosť. To prišiel druhý šok, pretože vyzeral rovnako ako Miroslav. Najskôr si všetci mysleli, že ide o toho istého muža, ktorý prišiel s dvomi profesiami, no ukázalo sa, že sú to dvojičky. Gól bol však ten, že aj Peter pracuje ako pediater, dokonca na tom istom oddelení.

Povera z Inkognita:
V jednej z epizód Inkognita sme sa tiež dozvedeli internú poveru týkajúcu sa čiernej škrabošky v scéne. Hádači o nej prezradili niečo, čo ste doteraz určite netušili. „Monika, vy ste aj šuchli tú vec tam hore hlavou? Alebo úplne, že milimetre ste išli od toho?“ spýtal sa Mišo Hudák narážajúc na veľkú čiernu škrabošku, ktorá je súčasťou scény. „To je taká až povera, že kto sa toho dotkne, zbohatne do rána,“ vysvetlil Čeky. „Len sa nevie, do ktorého rána,“ doplnil Marcel Forgáč. „To som mala vedieť pred tým…,“ skonštatovala hostka. „A kto sa dotkne cestou sem aj späť, tak nahradí Vlada Voštinára,“ povedal so smiechom Hudák, pričom bolo jasné, že žartuje. Vlado však na to okamžite zareagoval a urobil vtipnú bodku. „Preto všetci chodia týmto smerom preč...ale je to zase pekne ocapkané. Lebo každý tomu verí a nič. Neprichádza to,“ dodal s úsmevom.

​Bonus: Nepozvaný hosť v štúdiu:
Verní diváci a fanúšikovia Inkognita si určite veľmi dobre pamätajú, že hádači i moderátor Vlado Voštinár v štúdiu často bojovali s nepozvaným hosťom. A to s otravnou a dotieravou muchou, ktorá do štúdia vletela a pravidelne ich obťažovala svojimi náletmi. V jednej časti bola v štúdiu opäť prítomná nečakaná návšteva, no tentokrát šlo o čosi nebezpečnejší hmyz. Do Inkognita vletela osa. Keď osy cítia ohrozenie, môžu byť útočné a nepríjemne bodať. Preto niet divu, že všetci sa cítili z jej prítomnosti v štúdiu tak trochu nekomfortne. Na druhej strane, nikto sa jej nechcel zbaviť, lebo hmyz by sa nemal zabíjať.

​Sledujte Silvestrovský špeciál Inkognita už 31. decembra o 20:30 na JOJke!

Tagy: Inkognito