Dojímavá chvíľa v Inkognite: Sudkyňa hovorila o svojom prípade, všetci mali slzy na krajíčku!

V obľúbenom Inkognite sa stretávame s rôznymi povolaniami a zážitky jednotlivých hostí sú vždy veľmi zaujímavé. Inak to nebolo ani v pondelkovej časti, keď v štúdiu spomínala na svoje prípady bývalá sudkyňa!

V pondelkovom Inkognite si ako prvá sadla do kresla pre hostí sympatická pani Elena. Indícia "tá tretia" mala hádačom naznačiť, že pracuje ako sudkyňa. Po chvíli sa im naozaj podarilo prísť na to, čo robí a tak nasledoval obligátny rozhovor s moderátorom Vladom Voštinárom. Keď sa jej opýtal, či to je ťažká práca, ani chvíľu nezaváhala. "Je to ťažká práca...ani by ste neverili. Niektorí majú predstavu, niektorí nemajú. Najlepšiu predstavu majú politici a novinári. Tí vždy vedia, ako má spor dopadnúť," zavtipkovala. "Je ťažké vyniesť rozsudok nad človekom, ktorý je vám možno aj trochu sympatický? Ja viem, že to do práva nepatrí, ale možno je ho vám aj trošku ľúto...a vyniesť ten ortieľ," pýtal sa Vlado ďalej. "Viete, koľko sme takých ortieľov vyniesli bez toho, že by sme sa nejako chceli stotožniť s tým žalobcom alebo žalovaným, ale vo vnútri sme mali pocit, že je to nespravodlivé. Ale museli sme...lebo žiaľ, u nás sa o právo ľudia zaujímajú až vtedy, keď horí. Nie dopredu. Takže, pre neznalosť zákona niektorí prišli o veľké peniaze alebo o svoje biznisy..." povedala niekdajšia sudkyňa.

Hoci podľa jej slov pre väčšinu ľudí nekončia súdy práve najlepšie a zo súdnej siene si teda nepamätá veľa príbehov so šťastným koncom, na jeden si spomenula. Týkal sa ženy, ktorá mala problém s nebankovým subjektom. "Mali sme na odvolačke jeden prípad, v takom prelomovom období. Tá žalovaná vyhrala. Vyhrala tým spôsobom, že nemusela tie veľké sankčné poplatky a zvýšené sankčné úroky zaplatiť. Bola Rómka a na záver po vyhlásení rozsudku sa nám rozplakala a povedala, že nebola by verila, že cigánka môže vyhrať nejaký spor. Bolo to v predvianočnom období a všetkým nám tak nejako slzičky vyskočili. To bol jeden z pocitov, kedy ste si povedali, že pre niekoho som niečo dobré spravila," vysvetlila pani Elena a svojimi slovami všetkých dojala. Pri spomínaní na tento prípad bolo počuť, že sa jej chveje hlas a aj na hádačoch bolo vidieť, že majú slzy na krajíčku. Nuž, spravodlivosť evidentne nie je vždy slepá, ako sa to hovorí...


Sledujte obľúbené Inkognito každý pondelok po Hranici o 21:50 na JOJke!

Tagy: Inkognito