Mišo Hudák prezradil pikošku z nahrávania upútaviek: TOTO rieši s kolegami najčastejšie!

Zabávač a moderátor Mišo Hudák je neodmysliteľnou súčasťou obľúbeného Inkognita od jeho začiatku v modernej ére. Okrem toho má však v JOJke aj druhú prácu a tou je načítavanie textov do upútaviek. Čo pri ich nahrávaní riešia najčastejšie?

Máte ich v ušiach každý deň a ani si to neuvedomujete. Reč je o takzvaných "hlasoch JOJky", ktoré hovoria v jednotlivých upútavkach všetky dôležité informácie o filmoch, seriáloch či o reláciách. V našom nahrávacom štúdiu sa pre tieto účely za mikrofónom pravidelne striedajú dvaja muži - herec a hlasový odborník Peter Rúfus a moderátor a zabávač Michal Hudák. Hoci je pre Miša Inkognito srdcovkou, načítavanie upútaviek si taktiež veľmi užíva. "Paradoxne, nie je to Inkognito, ale tu sa cítim najviac Inkognito. Lebo tu ma nie je vidieť, tu ma je len počuť. Ale za to už 21 rokov," vysvetlil Hudák, ktorý pracuje pre JOJku od jej začiatku.

​Do nahrávacieho štúdia chodí pravidelne, minimálne dvakrát do týždňa a svoj hlas musí vždy meniť v závislosti od toho, či ide o komédiu, horor alebo o rozprávku. "Kedysi z toho bol humor, veľmi dávno na začiatku. Keď sa hovorilo, že to robíme ako Američania, ale už to tak robia všetci roky," poznamenal s úsmevom. Jedným dychom prezradil, ktorá záležitosť je pri tejto práci azda najdiskutovanejšia. "My sa snažíme poslovenčovať tie výslovnosti v mnohých prípadoch. Lebo by to asi vyznievalo smiešne. V angličtine sa upútavky robia ľahko. Oni totiž neotvárajú ústa a používajú hlavne hrdelné tóny. My musíme otvárať ústa," dodal s úsmevom.

Tagy: Mišo Hudák