Ako sa robí vražda v seriáli? Maskér Kriminálky Kraj prezradil detaily, ktoré vás prekvapia!

Kriminálka Kraj bude odkrývať skutočne bizarné vraždy. To, aby živí vyzerali autenticky, chce množstvo práce. Stojí za tým Vladimir Wittgruber!

Vladimir Wittgruber je bez debaty jeden z najlepších slovenských maskérov. Za sebou má niekoľko ocenení a tentokrát sa jeho prácou môže pýšiť aj nový kriminálny seriál na JOJke. Zamaskovať živých za mŕtvych je poriadne náročná práca a vyžadovala si hodiny príprav. "Mali sme poradu s režisérom a ostatnými tvorcami, ako k tomu budeme pristupovať. Do akej miery budeme ukazovať zranenia a hrozné veci, o ktorých to je. K tomu mi napomohlo, že sme sa od detstva zaujímali o rôzne morbidity, keďže spolužiak mal otca na kriminálke a do školy nosil aj kriminalistické zborníky," prezradil Vladimír Wittberger vo vlogu TV JOJ, kde čerpal inšpiráciu. 

Práca s rekvizitami je pritom často skôr o kreativite, pretože tvorcovia používajú bežné veci zo života. "Zloženie krvi nie je tajné - dá sa pripraviť z potravinárskeho farbiva, nejakej glukózy a glycerínu. Na vystrelený mozog som použil uvarený karfiol zmiešaný s krvou," prezradil detaily maskovania živých za mŕtvych maskér seriálu. Špecifickosťou seriálu je jeho filmové stvárnenie. "Bolo treba v rámci líčenia vytvoriť realitu. Hráme, že je teplo, že sú spotení, nerobíme z nich manekýnov," prezradil detaily príprav seriálu. Viac sa dozviete vo videu nižšie! 

 

Sledujte Kriminálku Kraj každú stredu o 20:35 na JOJke a už teraz v predstihu na JOJ PLAY