Čo robiť s prechladnutým psom? Rozhodne nezanedbajte tieto rady!

Prechladnutie u psov je pomerne bežným ochorením. Prejavuje sa inak ako u ľudí, no naši štvornohí miláčikovia ho vedia veľmi ľahko dostať. Aj tomu sa však dá vopred vyvarovať.

Nielen ľudia môžu byť prechladnutí, ale rovnako sa to môže stať aj našim štvornohým miláčikom. Aj oni majú špecifické ochorenia. Ničím výnimočným nie je ani infekčné ochorenie hrtanu a priedušnice, ktoré si medzi sebou vymieňajú. Ide o kombináciu vírusu a baktérií. Dostať infekciu je pritom pomerne jednoduché. Stačí, keď je infikovaný psík v okolí iného, zdravého psíka, kýchne, zakašle alebo sa len spolu hrajú, pooblizujú a choroba je na svete. "Na rozdiel od ľudskej chrípky však toto ochorenie postihuje len dýchacie cesty. Nemajú zvýšenú teplotu, sú stále hraví, avšak kašeľ je pre nich veľmi nepríjemný," vysvetľuje veterinár Pavol Valašek.

Miláčikovo - Prechladnutý pes

​Počas ochorenia je dôležité vyhýbať sa iným psom a navštíviť veterinára. Tomu sa však dá vyvarovať. Presne ako u ľudí pri chrípke, aj psíkovi možno preventívne pomôcť vakcináciou. Rok je tak potom vďaka očkovaniu náš miláčik chránenýPsa môžeme pred prechladnutím teda chrániť tak, že sa budeme vyhýbať chorým psom. Okrem toho môžeme malé plemená a šteniatka aj obliecť. Dobrá je však aj prevencia. V prípade, že chcete neskôr ušetriť na prípadných liekoch a návštevách veterinára, zvolíme vakcináciu. 

Sledujte Miláčikovo každú sobotu dopoludnia na JOJke!