V hodnotení jedál prekonal aj najväčších profíkov: Jožko zniesol všetkých súperov pod čiernu zem!

Pozrite si všetky jeho hodnotenia.

Hneď v prvej časti sme vám v kulinársko-zábavnej relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja predstavili prvú zaujímavú dvojicu v zložení syna Jožka a maminy Marty Hetešovcov. Práve oni boli historicky prvou dvojicou, ktorá si v našej šou uvarila svoje originálne jedlo, kurací perkelt, pred celým Slovenskom. To všetko v extrémnych časových podmienkach, aké je možné zažiť len u nás. Hoci ani niektorí zo súperov nešetrili ostrými slovami na ich adresu, Hetešovci neváhali a všetku negatívnu kritiku im opätovali a vrátili aj s úrokmi.

V prvej časti pri ochutnávaní zbojníckych halušiek s kapustou a mäsom od dievčat Ďuratných si poriadne zgustli na výslednom diele. Ďuratní si toto tradičné jedlo priniesli z rodných Kysúc, kde sa v minulosti kvôli nedostatku mäsa pripravovalo len na zabíjačkách. Jožko si však myslí, že minulosť sa odvtedy príliš nezmenila. „Keď sa na tom pozriem takým okom kritika, tá chudoba na tom Slovensku je na tom vidieť, pretože nevidím tam nejakú extra ozdobu. Zdá sa mi to byť málo slané. Čakal som také mäkučké mäsko, nie také žuvačkové,“ zneli Jožkove prvé reakcie na jedlo súperov. V hodnotení bol pomerne opatrný, no napokon predsa len poopravil svoj názor: „Dal by som tri hviezdičky, ale keďže som hladný, dám ti tri a pol.“

Ďalšia časť sa niesla v ešte tvrdšej kritike. Dávidovcom sa rybacie fašírky  so zemiakmi a tymiánom nepodarilo pripraviť úplne podľa ich predstáv a keďže nedržali svoj tvar, Jožkovi pripomínali všeličo iné: „Luky, niečo také podobné dal zo seba von môj kocúr. V školskej kuchyni lepšie varia, aj keď tam varia pomyje.“ Mamina Marta si predsa len našla na aj jedno pozitívum na výtvore súperov. „Jediné, čo je stopercentné je táto paradajka,“ pridala sa k Jožkovi mama.

Aj tretia časť relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja sa niesla v podobnom duchu. Mikušovci bojovali s oveľa zdravším jedlom, ktoré Hetešovci brali až na príliš ľahkú váhu. Tentokrát už vločkové placky od súperov nepripomínali zvratky kocúra, ale psa: „No môj pes dal také niečo naposledy zo seba von.“  Ani pani Marte sa jedlo plné zeleniny akosi nepozdávalo. „Ja by som sa prehnala po záhrade a celé toto vytvorím. Toto vyzerá ako burina, čo som trhala. Ja by som toto jedlo ako za trest voľakomu. Urazili aj tú cviklu. Keď toto vyhrá, tak to vyhrá, ale aj tak zostanem pri mojom patizóne,“ nešetrila až príliš podozrivo zdravé jedlo pani Marta. Pravdou však je, že plackám sa v konečnom dôsledku aj podarilo vyhrať a chutili aspoň porotcovi, Martinovi Korbeličovi. Pozrite si zostrih všetkých troch hodnotení Hetešovcov v našom videu.

Sledujte výkony Hetešovcov v našom archíve úplne zadarmo. Nová kulinársko-zábavná šou, Moja mama varí lepšie ako tvoja, pokračuje s premiérovými časťami opäť zajtra podvečer o 17:55 na JOJke!

Ak ste zmeškali tohtotýždňové epizódy v televízii, nájdete ich všetky v ARCHÍVE zadarmo.