Máme si robiť doma prehnané zásoby jedla? Martin Korbelič v tom má jasno!

V týchto neľahkých časoch niektorí ľudia prepadávajú panike a prehnane nakupujú veci, ktoré možno v skutočnosti ani nepotrebujú. Pritom tie najhodnotnejšie sa často do zásob ani kúpiť nedajú. Ako vníma aktuálnu situáciu špecialista Martin Korbelič?

Napriek zložitej situácii v súvislosti s pandémiou koronavírusu sme sa v JOJke rozhodli, že za prísnych hygienických opatrení budeme pokračovať v nakrúcaní obľúbených relácií Inkognito a Moja mama varí lepšie ako tvoja. Už od minulého týždňa tak pre vás vysielame špeciálne časti Mojej mamy, v ktorej varia špecialisti bežné jedlá, aké si môže navariť prakticky každý doma zo svojich zásob aj v týchto neľahkých časoch. Relácia sa tak zmenila na akúsi školu varenia. V týchto týždňoch vám teda prinášajú skvelú inšpiráciu naši špecialisti. Aktuálne je to Marek Ort a Michal Konrád, ktorí varia zo svojich zaujímavých receptov. Budúci týždeň to zas bude Martin Korbelič a Zuzka Sabolová.

Martina sme sa opýtali, ako on sám zvláda aktuálnu neľahkú situáciu. "Venujem sa trocha sebe, cvičím, varím, pozerám si recepty a čítam knižky. Situáciu som poňal konštruktívne a vedomostne. Samozrejme sa nájdu aj chvíle, kedy len tak ležím a kukám telku," prezradil Korbelič. Profi kuchár sa snaží robiť si vždy väčšie nákupy a doma si potom varí rôzne dostupné a jednoduché jedlá. Ide napríklad o cestoviny na milión spôsobov s najrôznejšími omáčkami a druhmi mäsa. Ľudia si robia prehnané zásoby, no podľa špecialistu je to väčšinou zbytočne a až prehnané. Zvlášť pokiaľ to nie sú nutrične hodnotné suroviny. "Ja moc nefandím tomu, aby sme si doma prepchávali chladničky a špajze. Zásoby si robím hlavne mäsa. Tým, že teraz dbám na stravu, nakúpim si veľa hydinového mäsa, ktoré si dám do mrazničky a postupne ho vyťahujem. Okrem toho ešte nejaká ryža a hlavne ovocie a zelenina, ktoré nesmú chýbať," dodáva Korbelič. 

Sledujte reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja od stredy o 18:00 na JOJke!