Moja mama - recepty 181 - gasparikovci

Plátky zo sviečkovice so zelenými fazuľovými lúskami a klasom kukurice

Recept od Gašparíkovcov.

Ingrediencie:

  • argentínska sviečková
  • plátky dobrej slaniny
  • jedlá sladká klasová kukurica
  • cesnak
  • olivový olej, maslo, aj prepálené- ghee,
  • soľ, korenie
  • kokosový tuk
  • chilli papričky- červené
  • koňak
  • dobrý vývar - silný hovädzí
  • ružové korenie- celé
  • čerstvé bylinky
  • sladké zemiaky- bataty

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a narežeme na kúsky. Pokoreníme a opekáme na kokosovom tuku z oboch strán, primerane. Potom to zabalíme do alobalu a necháme dôjsť. Vložíme do rúry, nech mäso dôjde.

Na druhej panvici si nakrájame slaninku na malé kocky, speníme ju a pridáme kukuričný klas, ktorý povaríme vo vode. Osolený ho opekáme na slaninke a ružovom korení. Potom klas vyberieme a na výpeku spravíme omáčku, tak že tam pridáme maslo a koňak a flambujeme to. Na tretej panvici si na masle či tuku opekáme zelené struky, podľa tvrdosti a nakoniec pridáme cesnak a chilli podľa chuti.

V tuku si spravíme pár čipsov z batátov, ktoré budú len dekorácia. Dochucujeme priebežne a aj ochutnávame.

Servírujeme.