Granadír inak? TENTO recept vám ponúkne obľúbené jedlo v menej známej verzii!

S reláciou Na chalupe sme sa v minulej epizóde vybrali do Liptovskej Osady, oblasti, ktorá je známa krásnou prírodou, folklórom, ale aj chutnými receptami!

Opäť vám vďaka relácii Na chalupe sprostredkujeme jeden výborný recept. Ten bude tradičný a plný chutí. S reláciou sa Katarína Jesenská v jednej z minulých epizód vybrala na Liptov, kde jej miestne obyvateľky ukázali, ako ony pripravujú granadír. Ale granadír to tak úplne nie je!

Potrebujete:

1 kg zemiakov

500 g polohrubej múky

2 vajcia

1 cibuľa 

150 g slaniny

1 PL bravčovej masti

1 PL sladkej mletej papriky

soľ 

Zdroj: unsplash.com

Pripravíme si zemiaky, očistíme, nakrájame, dáme variť. Nakrájame aj cibuľu a slaninu. Pripravíme cesto na halušky alebo trhance. Vezmeme múku, vysypeme na dosku, osolíme, rozbijeme dve celé vajíčka, cesto rozvaľkáme dohladka. Budeme robiť "ťapky" (tie vieme využiť aj do polievky či mrveného). Na panvicu dáme bravčovú masť - na to cibuľu a slaninu - pražíme. Do osolenej a vriacej vody dáme variť ťapky. Tie by mali vyjsť hore. Medzitým miešame cibuľu a slaninu. Vodu z ťapiek využijeme ako ovar - keby boli suchšie. Papriku dáme na záver praženia cibule so slaninou. Speníme do červena. Dáme zmes z panvice na ťapky a môžeme doliať ovarom, aby to bolo redšie. Do tejto zmesi môžete zamiešať aj bryndzu. Niekto to má rád aj takto!

Sledujte Na chalupe dnes o 16:50 na JOJke!

Tagy: Na chalupe