Moja mama - recepty 206 - diviak

Steak z diviaka s gaštanovou omáčkou a grilovanou hruškou

Recept od Kohútovcov.

Ingrediencie:

  • 600 g diviačieho chrbatu
  • olej
  • soľ
  • tymián
  • rozmarín
  • šalvia 
  • gaštanové pyré
  • lesné ovocie
  • hrušky
  • vanilková zmrzlina
  • kryštálový cukor
  • smotana na šľahanie
  • mäta, bazalka
  • cesnak
  • brandy

Postup:

Diviačie mäso umyjeme, osušíme, naporciujeme, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom mäso opekáme 5 minút z oboch strán. Steaky vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Lesné ovocie necháme rozmraziť. Hrušky ošúpeme, rozdelíme na polovice, jadierka vydlabeme lyžičkou a reznou stranou nadol položíme na grilovaciu panvicu. Opekáme približne 5 minút.Do výpeku po steakoch nalejeme smotanu a pomaly privedieme do varu. Pridáme rozdrobené pyré a cukor. Dôkladne rozmiešame.Mäso poukladáme na taniere a prelejeme gaštanovou omáčkou. Ozdobíme grilovanou hruškou a lesným ovocím. Tesne pred podávaním pridáme kopček zmrzliny.