Moja mama - recepty 70 - kohutovci

Hovädzia roštenka s pečenou cviklou a zeleninovou slamou

Recept od Kohútovcov.

Ingrediencie:

hovädzia roštenka
uvarena cvikla
maslo
smotana
vyvar
vino červene
hladka muka
sol
olej
korenie
cesnak
šalotka
mrkva
stonkovy zeler
petrzlen

Postup:    

Nakrájanu, osušené roštenku  prudko opečieme na rozpálenom
oleji z oboch strán. Pridame  maslo a dopečieme  v rozpálenej rúre pri
teplote 220 stupňov Celzia. Pečieme max  10 minút. Mäso osolime,
okorenime, dáme odpočívať do vypnutej rúry. Do výpeku po roštenkách
vložime  na osminky nakrájanú uvarenú a ošúpanú cviklu. Dobre poopekáme
očistený, na strúčiky rozobratý cesnak. Opečieme  spolu s cviklou,
osolime, podlejeme  červeným vínom. Čiastočne víno zredukujeme  a na
záver pridame  maslo. Koreňovú zeleninu očistime  a nakrájajte na tenké,
dlhé rezance a opražime na panvici. Tieto osušte v obrúsku a vypražte v
rozpálenom oleji.