Moja mama - recepty Marhulove ragu jelen

Marhuľové ragú z jeleňa s karfiolovým pyré

Recept od Kováčika a Hlivu.

Ingrediencie:

  • jelení chrbát
  • korenie
  • olej
  • soľ
  • šľahačková smotana min. 33%
  • rozmarín
  • karfiol
  • muškátový orech
  • maslo
  • marhuľový džem
  • sušené marhule
  • vývar
  • cviklové klíčky
  • biele víno

 Postup:

Jelení chrbát nakrájame na medajlónky, ktoré osolíme a okoreníme a sprudka opekáme na panvici. Do hrnca nalejeme horúcu vodu, šľahačkovú smotanu, soľ a varíme nasekaný karfiol. Uvarený karfiol rozmixujeme s maslom, šľahačkovou smotanou a dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Do výpeku nalejeme biele víno, pridáme marhuľový džem. Sušené marhule zalejeme horúcou vodou, nakrájame na kúsky a pridáme do omáčky. Omáčku dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom.  Na ozdobu použijeme cviklové klíčky.