Moja mama - recepty - Jahňací chrbátik v žeruchovom parmezáne, na zelerovej tarhoni s kyslou smotanou, omáčka s pečenej papriky

Jahňací chrbátik v žeruchovom parmezáne

Recept od Michnu a Strapka.

Ingrediencie:

  • 500g Očistený jahňací chrbátik
  • 250g maslo
  • 250g Smotana 40%
  • 250g kyslá smotana
  • Parmezán strúhaný
  • 100g žerucha
  • Olej
  • Soľ
  • korenie
  • 300g tarhoňa
  • 1ks stopkový zeler
  • 1ks zeler
  • 3ks červená paprika
  • 1ks Cesnak hlávka
  • 1ks Cibuľa

Postup:

Jahňací chrbát osolený a okorenený opečieme sprudka na panvici a dáme ho dopiecť do predhriatej rúry na cca 7-8 minút. Strúhaný parmezán premixujeme so žeruchou a mäsko v ňom obalíme

Tarhoňu opečieme tak aby mala farbu a zalejeme vývarom alebo vodou, podľa potreby osolíme a okoreníme. Varíme 15minút aby zmäkla. Pred koncom pridáme na plátky nakrájaný stopkový zeler, cesnak a na drobno nakrájaný bieli zeler, kyslú smotanu a maslo.

Červenú papriku spolu s cesnakom a cibuľou dáme piecť osolíme okoreníme. Keď bude dostatočne opečená pridáme smotanu a redukujeme na hustú omáčku. Následne mixujeme do hladka.