V Maniačkach zahviezdi aj ostrieľaný Marián Hornyák: Čo podľa neho musí mať dobrý outfit?

Legendárna šou Nákupné maniačky sa na JOJku opäť vracia po takmer piatich rokoch. Tešiť sa môžete na poriadnu dávku módy, ale aj na tipy od našich stylistov – ostrieľaného Mariána Hornyáka a Mirky Dobiš.

Ostrieľaný stylista Marián Hornyák sa z návratu obľúbenej šou Nákupné maniačky nesmierne teší. Keď sme sa po pandémii vrátili do kancelárií, ku kultúre a k spoločenskému životu, znovu sme zatúžili pekne obliekať. A práve s tým nám môže pomôcť aj táto relácia.Doba si to asi nejakým spôsobom vyžiadala. Tá prestávka rozhodne prospela všetkým. Teraz s novou energiou a s novou silou sa do toho pustíme. Nakupovanie je stále súčasťou našich životov. Stále sa potrebujeme obliekať. Nielen do pohodlných teplákových súprav,“ myslí si Marián. Zároveň doplnil, na čo pri obliekaní nesmieme zabudnúť a čo by podľa neho mal mať dobrý outfit. „Obliekanie nie je len o tom byť trendy, moderný a ukazovať sa, ale je to aj o funkčnosti a trošku o premyslenosti.

NM - Mirka Dobis a Marián Hornyak Zdroj: TV JOJ

Kto je vlastne ostrieľaný stylista Marián Hornyák?
Rodák z Levíc vzťah k móde a umeniu zdedil po rodičoch. „Mama sa vyše päťdesiat rokov venuje zlatníctvu. Po revolúcii mali s otcom zlatnícku firmu a sieť obchodov,“ vysvetlil. Podľa jeho slov sa odmalička pri mame motal, hral sa s kamienkami a s perličkami. Z papiera a drôtikov vyrábal najrôznejšie ozdoby. „Pamätám sa, že prvé šperky som vytvoril z modrého plastového pletiva proti hlodavcom. A potom som ich ponúkal mame, aby ich nosila do práce.“ Strednú školu vyštudoval v Kremnici, odbor zlatníctvo a strieborníctvo. Tvrdí, že to boli jedny z najkrajších rokov jeho života. Neskôr začal študovať na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, no potom sa rozhodol pre výtvarné umenie, ktoré aj doštudoval.

To, že sa dostal k práci súvisiacej s módou, je náhoda. Nebol to jeho plán. Keď po vysokej škole hľadal zamestnanie, dostal sa do maloobchodu istej svetovej módnej značky a postupne sa z malej manažérskej pozície dostal pomerne vysoko. „Osem rokov som sa od rána do večera zaoberal módou. Stajloval som figuríny, neskôr som učil zamestnancov, ako majú oblečenie zladiť, ako ho skombinovať, ako ho predať,“ vysvetľuje Hornyák. Marián tvrdí, že cena nie je rozhodujúca a štýlovo sa dá obliecť aj za menej peňazí. „Nesúhlasím s tým, ak niekto tvrdí, že v tom alebo v onom obchode nič nemali. Vždy sa dá niečo nájsť a zladiť. To, že sa oblečiete draho, ešte neznamená, že ste oblečená dobre,“ myslí si.

Sledujte nové časti Nákupných maniačok už od 9. januára o 15:30 na JOJke!