Pochopili nákupné maniačky zadanie od stylistov? Jedna otázka a štyri rôzne odpovede!

Tento týždeň sa na nákupy v obchodnom centre vybrali gymnazistka Sára, asistentka prevádzky Adela, čašníčka Nikoleta a manažérka sociálnych sietí Natália, pričom ich zadaním bolo "Základný kúsok". Zdá sa však, že tému pochopila každá tak trochu po svojom...

Nákupné maniačky dostali v pondelok od stylistov zadanie, podľa ktorého mali vyskladať svoje tohtotýždňové outfity. Mali na to 300 eur a dve hodiny. "Milé dámy, máme tu nový týždeň a spolu s ním aj novú tému. Tou bude: Základné kúsky. Počúvate to zo všetkých strán...investujte do toho kvalitného nadčasového dizajnu, vytvorte si outfit zo základov alebo stavte na kapsulový šatník. Ako však takéto outfity vyzerajú, Marián?" opýtala sa Mirka Dobiš. "Rozhodne platí zlaté pravidlo: základné farby. To znamená čierna, biela, béžová, modrá, sivá. Každý kúsok sa musí hodiť s každým iným hocijakým, aký možno aj v šatníku máte. Myslite na to. Je to naozaj veľmi dobrý základ kapsulového šatníka. A ja vám držím palce tento týždeň. Nie je to jednoduché, ale myslím si, že sa s tým dá pekne vyhrať," skonštatoval Marián Hornyák.

Kým jedna si ako základný kúsok vybrala čiernu vestu, druhá zvolila sýtomodrú kabelku, tretia si kúpila kárované sako so zlatou niťou a štvrtá stavila na biele košeľové šaty. Navyše, každá maniačka bola oblečená v takmer úplne inom štýle. Vynára sa preto otázka, či dievčatá tému pochopili správne. "Ja som túto tému pochopila tak, že ten nosný kúsok je ten, ktorý na jednej strane si všimnete si ako prvý. Čo u mňa boli tie šaty. Ale zároveň mi ako nosný kúsok príde ten, ktorý je variabilný, dá sa rôzne kombinovať a má v šatníku využitie," povie Natália. "Ja som tému a celkovo kapsulový šatník pochopila tak, že by sme si mali kúpiť také oblečenie, čo sa dá so všetkým kombinovať, čo vieme využívať v rôznych outfitoch a v rôznych štýloch. A vieme to kombinovať s tým, čo máme v šatníku," zhodnotí Adela. "Tému kapsulový šatník som pochopila tak, že každá by si mala kúpiť nejaký kúsok, ktorý je v šatníku praktický a ktorý by mala mať každá žena," myslí si Nikoleta. "Tému som pochopila tak, že máme zvoliť čo najviac kúskov, ktoré sa dajú využiť so všetkým," uzavrela Sára.

​Ako teda znie verdikt od stylistky? Môžu byť štyri dievčatá pri rovnakej téme s názvom Základné kúsky do kapsulového šatníka oblečené tak rozdielne? "Kapsulový šatník je systém obliekania, ktorý je založený na vzájomnej kombinovateľnosti jednotlivých kúskov. Vôbec nejde o to, aké tie kúsky sú. Čiže, nemusia to byť ani jednofarebné alebo možno ani nudné kúsky. Vy si môžete vyskladať kapsulový šatník úplne podľa svojho vlastného štýlu a gusta. Pokiaľ sa cítite ako diva, alebo máte rady okázalý glam, alebo niekto má rád etno, tak kapsulový šatník môže fungovať aj v takomto štýle. Nie je to oklieštené na nejakú základnú uniformitu bielej, čiernej, ani podobných základných farieb. Možnosti sú neobmedzené," vysvetlila Mirka Dobiš. Ktorá maniačka napokon vyhrá? A bude udelená aj Cena stylistu?

Sledujte Nákupné maniačky každý pracovný deň o 15:30 na JOJke!