Nové štúdio Nákupných maniačok budete milovať: Poďte sa s nami pozrieť do zákulisia!

Nákupné maniačky sa už na jeseň opäť vrátia na JOJku a tešiť sa môžete na niekoľko noviniek. Už na prvý pohľad je jasné, že poriadnou zmenou prešlo štúdio, v ktorom sa obľúbená šou nakrúca. Pozrite sa s nami do zákulisia!

Nakrúcanie nových premiérových častí, ktoré by mali byť do vysielania nasadené už túto jeseň, sme odštartovali v týchto dňoch. Diváci sa môžu tešiť na viacero noviniek, pričom jednou z nich je aj úplne nové moderné a krásne štúdio, v ktorom sa nakrúcanie realizuje. Vymyslel ho architekt Michal Skrak, ktorého diváci môžu poznať, napríklad, z relácie Nové bývanie Dizajn.

Zdroj: joj.sk

​Keď dostal od dramaturgie, režiséra a kameramana základné zadanie, pustil sa do tvorby. "Môj zámer bol ten, aby celé to prostredie vyzeralo dosť neutrálne oproti tomu, čo mali Nákupné maniačky predtým. Vždy sa na to pozerám ako na obraz, ktorý sa maľuje. Maliar, ktorý maľuje a potrebuje vypichnúť jednu vec. Pre mňa tá hlavná vec boli tie ženy a dievčatá, ktoré tam vystupujú, ktoré sa prezentujú svojimi výtvormi. To bol pre mňa bod číslo jedna - vypichnúť tú ženu ako takú. Celé to prostredie som teda utopil do neutrálnej farebnosti, aby to pôsobilo jednoducho a divák vizuálne uchopil hlavne to, o čom to celé je," vysvetlil pre joj.sk Michal.

​Čisto biele štúdio s obyčajnými bielymi stenami by však pôsobilo nudne. Preto sa pri vytváraní scény snažil hrať s materiálmi tak, aby to vyzeralo čisto, no nie sterilne. "Hrali sme sa so štruktúrami a chceli sme, aby to vyzeralo ako obchod, ale s industriálnymi prvkami. Napríklad, tie lesklé steny - to sú pracovné fólie, ktoré sa používajú na stavbách. Ale ja som to povýšil na výborný materiál, ktorým dosiahnem lesk. Je tam teda použitých pár priemyselných prvkov. Je to celé rafinované," prezradil s úsmevom. Punc súčasnosti a urbánnosti tomu celému dodávajú neóny, na ktorých sa dá ľahko meniť farebnosť.

Nakupne maniacky 2023 - studio Zdroj: joj.sk

Nakupne maniacky 2023 - studio Zdroj: TV JOJ

Nakupne maniacky 2023 - studio Zdroj: TV JOJ

​Pri tvorbe štúdia Skrak intenzívne spolupracoval aj s grafičkou, ktorá navrhovala nové logo Nákupných maniačok. "Mali sme výbornú grafičku Moniku Kvakovú, s ktorou sme sa úplne trafili do noty. Obaja sme to cítili rovnako." Takto vytvorené štúdio dotvorili štýlovými doplnkami a rekvizitami dizajnérka Zuzana Obšitniková a rekvizitári Anastázia Grofová a Milan Benkovský. "Naši architekti odviedli dokonalú prácu a do bodky splnili naše predstavy," dodala dramaturgička šou Ľudmila Lenárová.