Ako povedať kritiku, no neublížiť? Toto porota v Maniačkach NIKDY nebude hodnotiť!

Viaceré súťažiace sa vo vynovených Nákupných maniačkach v uplynulých dvoch týždňoch navzájom počastovali nie práve najkrajšími komentármi. Ako ale povedať kritiku na outfit či šatník, no zároveň danej osobe neublížiť? Svoj recept povedala porotkyňa Ema Fajnor a taktiež vysvetlila, čo s kolegom Mariánom Hornyákom nikdy hodnotiť nebudú!

Rôzne ženy majú rôzne životné situácie, rôzne rozpočty či rôzne možnosti. Nehovoriac o rôznych postavách, rôznych proporciách a podobne. Nič z vymenovaného však nemá vplyv na to, s čím sa buď narodíme alebo čo v sebe vypilujeme. Tým niečím je vkus. Ak ho niekto má, dokáže sa obliecť za akúkoľvek sumu, v akýchkoľvek podmienkach a bez ohľadu na to, akú má postavu. Ak niekto vkus nemá, možno ho usmerniť, no aj to sa dá urobiť citlivo a bez urážok.

​Rovnaký názor má aj nová porotkyňa Ema Fajnor, ktorá vysvetlila, aký je jej recept na vyslovenie kritiky bez toho, aby niekomu ublížila. "Myslím si, že humor a empatia sú veci, ktorými vieš obaliť a odprezentovať niečo tak, aby to nebolo zraňujúce. Potom sú to témy, ako napríklad, nemôžem sa smiať niekomu, kto má šatník zložený zo základných vecí a nemá na to milión eur. Zhadzovať to, že ten šatník nie je dobrý, lebo na to nemá peniaze. To vôbec. Naozaj sa dá obliecť za hocijakú sumu, takže, možno spoločensko-sociálna stránka je citlivá. Nepozeráme na Maniačky skrz to, aké majú možnosti na nákup, ale aký majú vkus," povedala pre joj.sk.



Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 16:00 na JOJke!