Awa vám svojím extravagantným šatníkom vyrazí dych: Aha, z čoho má vyrobené kabelky!

Ako tretia bude v Nákupných maniačkach nakupovať na tému Premiéra Malijčanka Awa. Najskôr nám však ukáže svoj šatník a ten možno už na prvý pohľad nazvať explóziou farieb, vzorov a extravagancie.

Sympatická Awa je rodáčka z afrického Mali, no už viac než sedem rokov žije na Slovensku. Vplyv inej kultúry je na jej šatníku viditeľný už od prvého dňa. Nebojí sa výrazných farieb, vzorov a ich vzájomného kombinovania. Niet preto divu, že porotcovia boli veľmi zvedaví na to, čo nám ukáže. "My sa s Mariánom celý týždeň tešíme na to, aký šatník ukáže Awa. Verím, že tam bude nielen závan inej kultúry, pre nás možno na pohľad cudzej, ale aj nejakých farieb a vzorov," povie Ema Fajnor.

NM 2023 - Awa satnik Zdroj: TV JOJ

​A tak to aj bude. Jej zbierka šiat, extravagantných doplnkov i topánok hýri pestrými farbami a doslova vyráža dych. "My v Afrike máme tiež krásne veci. Nielen chudobu. Máme krásne oblečenie, topánky, všetko," vysvetlí Awa. Aj to je jeden z dôvodov, pre ktoré sa do Maniačok prihlásila. "V Afrike máme inú módu ako tu na Slovensku. Slováci sú pre mňa veľmi konzervatívni. Nosia iba základné farby. Tu by som mala veľký problém nájsť niečo, čo mi sedí a v čom sa budem cítiť komfortne," zhodnotí exotická kráska, ktorá je sesternicou speváka Ibrahima Maigu.

NM 2023 - Awa satnik Zdroj: TV JOJ

​Azda najdiskutovanejšie kúsky z jej šatníka však rozhodne budú kabelky. Tie sú totiž ušité z pravej kože. Na tom by nebolo nič zvláštne, keďže mnoho žien nosí kožené kabelky. Lenže, Awine kúsky sú vyrobené z exotických druhov zvierat. Jedna je z pytóna a druhá z krokodíla. Tmavovláska však vysvetlila, že v Mali majú veľa krokodílov a takéto kúsky sa tam vyrábajú a nosia celkom bežne. Nuž, ako sa hovorí - iný kraj, iný mrav.

NM 2023 - Awa satnik Zdroj: TV JOJ


Sledujte ikonické Nákupné maniačky každý pracovný deň o 16:00 na JOJke!