Danica Hričová, autorka námetu Nemocnice vysvetľuje: Prečo sú mená postáv totožné s menami hercov?

Kto iný by nám mohol prezradiť o vzniku seriálu Nemocnica viac, ako talentovaná kreatívna producentka, autorka námetu a jedna zo scenáristiek Nemocnice, Danica Hričová. Pozornému divákovi neujde, že sú mená niektorých hercov totožné s menami postáv v seriáli. Bol to zámer?

Hľadali sme odpoveď na otázku, prečo sú mená hercov totožné s menami jednotlivých postáv v seriáli a Danica Hričová nám to samozrejme vysvetlila. „Ja keď som začala písať s kolegyňami, tak som si skúšala predstavovať nejaké konkrétne tváre, s tým, že nič som si od toho nesľubovala, ale zistila som, že sa mi lepšie písalo konkrétne na telo tým hercom. Samozrejme, robili sme regulárne castingy a potom tí herci, ktorí na ten casting prišli tak naozaj sedeli na tú postavu,“ opísala Danica, ako prebiehal výber hercov do seriálu.

V Nemocnici účinkujú známe herecké esá, ako napríklad Nela Pocisková, František Kovár či Marián Mitaš a mnohí ďalší, no šancu dostali aj také tváre, ktoré ešte nie sú „opozerané“. O tom či bolo aj toto zámerom povedala Danica viac v rozhovore HORE.


Sledujte seriál Nemocnica aj dnes o 20:35 na JOJke.