Juraj Bača poukázal na vážny problém, ktorý tolerujeme: Toto je choroba spoločnosti!

Juraj Bača patrí k hercom, ktorý nemajú problém poukázať na problémy v spoločnosti. Tentokrát ale spomenul nálepku, ktorou ho mnohí označujú a nie je mu príliš pochuti!

​Diskriminácia či stereotypizácia. Aj to sú témy, nad ktorými sa Juraj Bača neraz zamýšľal a vyjadril sa k tomu aj pre médiá. V rozhovore pre portál diva.sk naznačil, že nálepka sexsymbola nie je to, čo by mu nejak extra lichotilo. „Spomenul som to v spojení s tým, že ma v médiách označili za sex symbol. Rozumiem, prečo ma možno pokladajú za atraktívneho typovo, ale je toľko vecí, ktoré sú zaujímavejšie či už na mne alebo na ľuďoch, ktorí dostali tú istú nálepku,“ prezradil herec. Juraj tak poukázal na to, že sú aj iné vlastnosti, ktoré by sme si mali na druhých všímať bez toho, aby sme ich automaticky škatuľkovali.

​Stereotypizácia či takéto označovania sa tak zrejme netýka len žien, ako by si mnohí mysleli. Práve naopak. Existujú aj muži, ktorým takéto oslovovanie nie je po chuti. K ním sa sám radí aj Juraj. „V dnešnej dobe sa to dosť často rieši a trpia tým mnohí: obézni ľudia, ktorí sú automaticky pokladaní za lenivých alebo menej čistotných, a pritom tam môžu byť rôzne dôvody ako problémy so štítnou žľazou alebo cukrovka, a tiež ľudia, ktorí zapadajú do stereotypu krásy a sú automaticky považovaní za hlúpejších. Osobne si myslím, že to nie je vec stereotypov, ale vec súdenia. To je najväčšia choroba našej spoločnosti - súdime bez toho, aby sme poznali kontext. Nič nie je čierne a nič nie je biele a na to sa zabúda,“ dodal herec v rozhovore pre diva.sk na margo odsudzovania druhých. Musíme ale uznať, že to vystihol múdro a že to rozhodne stojí za zamyslenie sa!

Juraja môžete sledovať v seriáli Nemocnica, ktorý vysielame každý utorok, stredu a štvrtok o 20:35 na JOJke!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Bača (@jurajbaca)

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Bača (@jurajbaca)