Nezabudnuteľný moment pre Františka Kovára: Toto sa mu počas jeho kariéry ešte nikdy nestalo!

Televízia JOJ oslavuje tento rok krásne, dvadsiate výročie a pri tejto príležitosti si na svoje začiatky v nej zaspomínal aj herec František Kovár, ktorý patrí medzi najväčšie herecké osobnosti na Slovensku. Dokonca nám opísal aj jeden nezabudnuteľný moment jeho kariéry!

Herec František Kovár začínal v JOJke v prvých rokoch vysielania. Pamätať si ho môžete napríklad zo seriálu Dr. Ludsky, v ktorom účinkoval v hlavnej úlohe Tomáš Maštalír. Ako si ale František Kovár spomína na svoje začiatky v televízii a čo mu JOJka dala do života? „Ja som dostal v Jojke niekoľko skvelých hereckých príležitostí a každý z tých seriálov mi herecky niečo priniesol, takže povedal by som, že JOJka mi ponúkla veľmi príjemnú hereckú cestu,“ prezradil nám herec.

Ako sme už vyššie spomínali, jeden z prvých projektov, v ktorých ste mohli vidieť aj Františka Kovára, bol práve seriál Dr. Ludsky. Ako nám herec prezradil, „spomienka je to veľmi živá aj keď tam hral alzheimerika.“ S týmto projektom sa Františkovi Kovárovi spája jedna krásna spomienka a moment, aký vo svojej kariére ešte nezažil. „Hrali sme to s Tomášom Maštalírom, ja som bol jeho otec a mali sme jednu scénu, ktorá mi dodnes utkvela v pamäti. To bol taký záber, kde sme mali dialóg, asi minútu a pol a to sa mi stalo prvýkrát v živote. Tam som prechádzal zo stavu vedomia, do stavu, keď tá postava stratila pamäť a potom sa znovu vrátil a vlastne si uvedomoval, že kde je a čo je. No a ten dialóg, tá scéna, trvala asi minútu a pol a potom dialógu štáb, ktorý tam bol, po tej ostrej nám zatlieskali. To sa mi stalo prvýkrát v živote a vtedy som bol strašne šťastný,“ opísal nám herec nezabudnuteľný zážitok z nakrúcania.

František Kovár a Marián Mitaš v seriáli Nemocnica Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbený seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!