Tomáš Turek hrá v Nemocnici negatívnu postavu: Ako sa mu stvárňuje? Budete prekvapení!

Tomáš Turek hrá v seriáli Nemocnica naozaj neľahkú postavu. Doktor Turčan je svojský chlap, ktorý môže na divákov pôsobiť naozaj negatívne. Ako sa k tomuto samotný herec postavil? Je pre neho jeho rola výzvou?

Tomáš Turek prišiel do seriálu Nemocnica spolu s Dominikou Morávkovou. Kým v seriáli tvoria manželský pár, v reálnom živote sú spolužiaci z vysokej školy. Ich seriálové manželstvo ale nie je jednoduché. Doktor Turčan je totiž svojská postava. Je chirurgom, no slúžil ako lekár v horskej službe. Je to rázny dominantný chlap, má ostré hrany, má rád veci vyjasnené. Je autoritatívny a priamy, priateľský, ale nie jemný a láskavý. Viac o tejto postave prezradil samotný herec v Novinách o 12stej.

Herec ale berie svoju rolu vážne a uvedomuje si, ako ju môžu vnímať aj samotní diváci. „Áno, no ono sa to tak uberá aj zo strany scenáristov. Vlastne postupne to graduje celé a vlastne je to až diagnóza, dá sa povedať,“ vysvetlil na margo negatívneho správania jeho seriálovej postavy. Nie je ale tajomstvom, že si herci užívajú hrať práve negatívnejšie role. „Herecky je to vďačné, napriek tomu, že ľudia si to často zosobňujú do mňa ako do postavy Tomáša Tureka, tak predsa len je to moja práca a herecky sa tie negatívne postavy stvárňujú, aspoň mne osobne teda, o dosť ľahšie alebo vďačnejšie, ako pozitívne postavy,” dodal v rozhovore. Viac o Tomášovi a jeho pôsobení v Nemocnici sa dozviete vo videu HORE!

Sledujte seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:40 na JOJke!