Chcete mať bujnú úrodu paradajok? Polievajte ju TÝMTO roztokom a budú rásť ako divé!

Paradajky patria k plodinám, ktoré vo svojich záhradach či na balkónoch pestujeme asi najčastejšie. Žiaľ, nie vždy sa tešíme z tak bohatej úrody, ako by sme si predstavovali. Ak aj vy snívate o záhonoch, ktoré sú plné chutných a šťavnatých plodov, určite vyskúšajte trik z Novej záhrady!

Každá rastlina, bez ohľadu na druh, potrebuje na bujný rast poriadne množstvo živín. Tie im najčastejšie dodávame prostredníctvom hnojív, ktoré sú v obchodoch ľahko dostupné. Ako to už ale býva, všetko má svoje pre a proti. Naozaj kvalitné hnojivá bývajú celkom drahé a navyše sú plné chémie. S ich používaním taktiež treba byť opatrný, pretože pri nevhodnom dávkovaní môžeme urobiť viac škody než úžitku. Najlepším riešením je teda použiť buď kvalitný kompost alebo podomácky vytvorený hnojivý roztok.

Nova zahrada - paradajky Zdroj: Profimedia

Doma vyrobený hnojivý roztok má odskúšaný aj vášnivý záhradkár, herec Ivan Tuli Vojtek, ktorý svoje tajomstvo bujnej úrody paradajok prezradil v Novej záhrade. Teraz vám poviem takú fintu, neprezraďte ju nikomu. Keď k tým rajčinám prilejete roztok z vody, droždia a pridáte štipku sóda bikabóny, to sa budete potom čudovať, aké rajčiny budete mať,“ prezradil Vojtek. Postup je jednoduchý. V troch litroch vody rozpustite pol šálky cukru a 100 gramov droždia. Pridajte štipku sódy bikarbóny a zmes poriadne zamiešajte. Takto pripravený roztok si prelejte do krhličky a polejte ním záhony paradajok približne každých 14 dní. Na jeden záhon budete potrebovať približne liter roztoku.

Nova zahrada - paradajky Zdroj: Profimedia

​Kombinácia kvasníc a cukru zaručí, že vaše paradajky budú mať dostatok potrebných živín na to, aby krásne rástli. Navyše, úroda nebude len bujná, ale aj oveľa chutnejšia. Bonusom je to, že tento roztok odpudzuje škodcov. Domáce hnojivo môžete používať aj v prípade, že už vaše paradajky rodia. Ich kvalitu to stále môže výrazne zlepšiť. Pri dobrej starostlivosti a vyhovujúcom počasí sa z úrody môžete tešiť ešte aj v októbri.

Pre viac tipov sledujte Novú záhradu každú nedeľu o 15:45 na JOJke!