Prečo prijal Ján Šanta ponuku spolupodieľať sa na seriáli Prokurátorka? Aha, čo ho presvedčilo!

Televízia JOJ už šiesteho septembra prinesie na obrazovky unikátny seriál. Na jeho tvorbe sa podieľal prokurátor Ján Šanta a ten nám v rozhovore prezradil zaujímavé detaily!

Nestáva sa často, že poskytne prokurátor svoje prípady televízii na spracovanie, Ján Šanta však prijal túto ponuku a vy sa môžete tešiť na unikátny seriál. "Spracovával som námet. Myšlienka, ktorú mi ponúkla Televízia JOJ sa mi javila ako veľmi originálna, pretože pohľad na trestné veci z pohľadu prokurátora tu ešte nebol. Nie je to nič vymyslené, nereálne, je to reálny život," prezradil, prečo ho ponuka spolupodieľať sa na tvorbe tak nadchla. Čo sa prípadov týka, nejde len o tie z jeho praxe. "Sú to prípady z mojej praxe mierne aktualizované a upravené, aby boli divácky zrozumiteľné, ale aj z praxe mojich kolegov a z praxe prvého generálneho prokurátorka Slovenskej republiky doktora Bacha," povedal ďalej pre joj.sk. 

Napriek náročným pracovným povinnostiam sa Ján Šanta nakrúcania seriálu zúčastňoval a neraz prispel poznámkami. "Moja úloha bola skôr pri spracovaní námetu a následne pri kontrole odbornosti dialógov, procesných postupov a podobne," uviedol. "Ja som televízii poskytol asi päťdesiatku prípadov," prezradil. Ak sa teda stretne seriál s diváckym úspechom, tvorcovia majú v zálohe dostatok ďalších prípadov z praxe Jána Šantu! 

Sledujte Prokurátorku od 6. septembra na JOJke!