Sedem

Akú reakciu môže vyvolať u detí bábika Barbie? Aj takéto témy sa budú dnes riešiť

Čo budete môcť vidieť v relácií Sedem?

Aj dnes sa môžete tešiť na poriadnu dávku humoru so sarkastickým podtónom. Naši osvedčení glosátori Milan Lasica, Milan Kňažko, Oľga Feldeková a Marián Leško spolu s moderátorkou relácie Sedem Elenou Vacvalovou vás prevedú svetovými témami, ktoré sa za posledný týždeň udiali. Okrem toho, že sa možno dozviete nové fakty a informácie, o ktorých ste netušili zistíte, že nielen na Slovensku sa dejú neuveriteľné a vtipné veci. Ako napríklad vo Veľkej Británii, kde nájdete obchod, do ktorého zákazníkov lákajú slovami Dokážeme opraviť naozaj všetko. Ale hneď na dverách majú zavesený oznam, ktorý hovorí Prosíme, aby ste hlasno klopali, lebo zvonček nefunguje. Táto absurdná situácia pobavila našich glosátorov, ktorí okamžite a pohotovo zareagovali. 

Potom sa presunuli do Ameriky, kde sa prostredníctvom štúdií snažia dokázať, že pomsta voči ľuďom, ktorí nám uškodili, nás robí podstatne šťastnejšími. Skupinu dobrovoľníkov požiadali, aby napísali osobné eseje, ktoré si navzájom vymenili s tým, že im na ne druhý napíše úprimnú reakciu. Namiesto skutočnej väzby však dostali vopred napísané hanlivé hodnotenie. Následne im vedci rozdali Woodoo bábiky s návodom, aby si predstavili osobu, ktorá ich v hodnotení urazila. Či im zapichnutie niekoľkých špendlíkov do handrovej postavičky dokázalo zlepšiť náladu a následné reakcie našich glosátorov sa dozviete v relácii Sedem.

Na záver si Marián Leško pripravil veľmi zvláštnu tému. Tímy moskovských psychológov majú v Rusku a v niektorých susedných krajinách analyzovať hračky, ktoré môžu vyvolávať u detí záujem o sex alebo poškodiť ich psychiku. Skúmať majú bábiky, plyšové zvieratká či figúrky vojakov. Pozornosti kontrolórov neujde ani bábika Barbie, ktorá vraj môže u detí vyvolať komplexy. Podľa očakávania expertov sa po zavedení kontroly ceny hračiek zvýšia, v priemere možno až o štvrtinu, uviedol moskovský rozhlas.

Tešiť sa môžete aj na tému ohľadom najobávanejšieho teroristu 20. storočia Carlosa, alias Šakala a veľa ďalších. Viac už ale uvidíte dnes večer o 22:00 v relácii Sedem na JOJke!

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora