Korupcia na Slovensku? Milan Kňažko ju vie vyriešiť vtipne i rozumne

Je jeho recept naozaj účinný?

V relácii Sedem našich glosátori Milan Kňažko, Milan Lasica, Oľga Feldeková a Marián Leško pod taktovkou Eleny Vacvalovej rozoberajú vždy aktuálne témy z politického i bežného života. Keďže tento týždeň bol plný udalostí, glosovali na témy ako Mečiarove amnestie, Kajínkovo prepustenie na slobodu, Ficov boj proti korupcii. Práve korupcia je to, čo trápi najviac Slovákov. Pomaly na dennej pravidelnosti sa toto slovo skloňuje s kauzami i "kauzami". Nie je to tak dávno, čo Svetové ekonomické fórum zverejnilo svoj každoročný index korupcie a Slovensko sa umiestnilo na nelichotivom mieste - druhá najskorumpovanejšia krajina. Premiér Robert Fico preto apeluje na mladú generáciu i pedagógov, aby mládeži vysvetlili, v čom je nebezpečenstvo korupcie. "Musíme im dostať do hlavy, že korupcia je zlá, že korupciu treba odsúdiť na každej úrovni a že keď sa s korupciou stretnú, treba ju odsúdiť a odmietnuť," povedal predseda vlády.

Tejto témy sa ihneď chytili naši glosátori. Milan Lasica priznal, že by bol okamžite proti korupcii, keby mu zaplatili. No slova sa ujal Milan Kňažko, ktorý sa priam rozvášnil. "Tisíce rokov existuje na svete korupcia. Konečne nastal deň, že vystúpil ten správny človek a korupcia bude zlikvidovaná a ja viem, ako na to!," prezradil. Aké riešenie našiel? To sa dozviete v priloženom videu.

Aktuálnou témou, ktorá tento týždeň rezonuje Slovenskom, sú aj Mečiarove amnestie a ich zrušenie. Trefne situáciu zhrnul Marián Leško, keď skonštatoval, že "včera sme sa ešte zobudili do istôt, včera ráno ešte platili Mečiarove amnestie, ale poobede prestali platiť a my sme sa dnes ráno zobudili do neistoty". Pohotovo zareagovala Elena Vacvalová, ktorá sa sama seba spýtala "čo mi je?".

Tagy: korupcia Sedem