Milan Kňažko detailne opísal svoj priebeh COVIDU-19: Šokujúce slová o príznakoch!

Glosátor z relácie Sedmička sa koncom septembra nakazil koronavírusom a ochorenie malo u neho ťažký priebeh. Jeho stav bol natoľko vážny, že musel byť hospitalizovaný v nemocnici. Pre médiá detailne opísal, ako u neho choroba prebiehala a jeho slová sú naozaj šokujúce!

Obľúbený herec a glosátor Milan Kňažko koncom septembra prostredníctvom sociálnej siete informoval fanúšikov a širokú verejnosť o tom, že bol pozitívne testovaný na koronavírus. Ochorenie malo u neho ťažší priebeh a bolo sprevádzané vysokými horúčkami, bolesťami na pľúcach a silným kašľom. V dôsledku toho musel byť hospitalizovaný na bratislavských Kramároch. Kde sa však nakazil, herec netuší. V sobotu 19. septembra a v nedeľu 20. som hral v Prahe v Divadle na Jezerce s Jiřinkou Bohdalovou. No a potom v pondelok som hral v Brne s Jitkou Ježkovou. S potešením ale konštatujem, že Jiřinka Bohdalová aj Jitka Ježková nemajú COVID -19. Čiže od nich som to nemohol chytiť a ešte lepšie je, že som ich ani nenakazil. Ale neviem, kde som sa nakazil. Mohlo to byť niekde na pumpe. Objednával som si pizzu na hotel v Prahe po predstavení, lebo sa mi nechcelo ísť do reštaurácie. Naozaj neviem. Na testoch bola manželka aj syn, vnuk a všetci sú negatívni,“ povedal Kňažko v rozhovore pre aktuality.sk.

Ochorenie sa u neho vyvinulo za pomerne krátky čas a zrazu malo všetko rýchly spád. V utorok ho začalo škriabať v krku a tak sa objednal na testy. V stredu bol otestovaný a výsledok bol pozitívny. Začal užívať lieky proti prechladnutiu a chrípke, no príliš nezabrali. Vo štvrtok ho totiž chytili vysoké horúčky. Tie ho sužovali neuveriteľných 11 dní. Až do nedele som mal stále teploty a v pondelok ma už manželka vyhodila do nemocnice, lebo vraj som bol šedý. V nemocnici som bol 11 dní. Teploty pominuli, vyvinul sa zápal pľúc, trikrát mi robili rozbor krvi. Zápal pľúc sa vyvíjal najskôr dosť vysoko, potom sa znížil a keď už som nemal teploty, pustili ma domov. Zápal pľúc ostal, hlas sa ešte nevrátil, ani sila sa mi ešte celkom nevrátila,“ povedal glosátor.

​​Kňažko tvrdí, že najviac ho oslabili práve nekončiace horúčky. Viete, keď máte teplotu, tak ju máte tri, štyri, päť dní. Ale keď to máte 11 dní, veľmi vás to unaví.“ Popri tom všetkom mal aj sťažené dýchanie a slová, ktorými ho opísal, sa nečítajú ľahko. Máte pocit, akoby ste sa topili, že sa nadýchnete, vdýchnete vodu, tak ju chcete vykašľať, znovu sa nadýchnete, ale znovu je to kašeľ,“ opísal. Choroba tela nechala stopy aj na jeho psychike. Herecká legenda prezradila, že ho trápili nepríjemné stavy. Viete, ja som optimista, som človek, ktorý stále veľa pracuje, má veľa energie, považujem prácu za dobrý spôsob, ako si udržať mentálnu sviežosť. Ale toto vás aj vnútorne, psychicky deprimuje. Ja v živote nepodlieham takým stavom, ale chvíľami som mal čudné pocity. Okrem toho to bolo spojené s hororovými snami, čo ja tiež nemávam,“ dodal pre aktuality.sk.

Milanovi Kňažkovi držíme palce a želáme mu skoré uzdravenie!