Nada Ulicna

Viete, čo majú spoločné sexi obhajkyňa zo Súdnej siene a seriál Čert nikdy nespí?

Seriál Súdna sieň si získala nejedného diváka. V ňom účinkuje aj blondínka Naďa Uličná, ktorá v ňom stvárňuje obhajkyňu. No momentálne sa venuje seriálu Čert nikdy nespí. Viete, čo na ňom robí?

Naďa Uličná – v súčasnosti už šťastne vydatá Naďa Jurkemik, pochádza z umeleckej rodiny, a tak nie je žiadne prekvapenie, že dostala do vienka tvorivé vlohy. Okrem hrania v Súdnej sieni sa živí aj ako scenáristka a dramaturgička. A práve v seriáli Čert nikdy nespí sa venuje hlavnej dramaturgii a scénaristike. Ako sa k nemu dostala? "Minulý rok prišla ponuka vytvoriť úplne nový seriál, čo bola pre mňa veľká výzva, dostala som možnosť vybrať si tím ľudí a veľmi si vážim, že mi v televízia joj natoľko dôverovali, že mi zverili "šéfovanie" projektu, keďže už nie som len scenárista, ale prioritne dramaturg."  

Atmosféra na seriáli je čertovsky dobrá

Čo ju na projekte najviac baví? "Baví ma tá rôznorodosť. Rozhodli sme sa, že nebudeme klásť limity, čo sa týka pestrosti nápadov, preto máme príbehy z mestského prostredia, aj z dediny, o mladých, ale aj o dôchodcoch, komické, smutné, ale aj strašidelné. Vždy sa teším, s čím scenáristi prídu a čím ma prekvapia," prezradila. Okrem toho sa jej páči, že v "čertovi" hrajú špičkoví slovenskí herci. "Nemajú problém ani s trošku netradičnejšími postavami a úplne inými polohami, než v akých ich poznáme. A veľmi ma baví chodiť na pľac, hoci som už zažila mnoho natáčaní, na žiadnej nebola taká skvelá atmosféra, ako na tejto čertovskej," pochvaľuje si dramaturgička seriálu. 

Podľa Nadi sa diváci môžu tešiť na veľmi zaujímavé a pestré príbehy. Najviac ju oslovil príbeh s utečeneckou tématikou. „Opisuje príbeh Sýrčana, ktorý utiekol zo svojej zeme kvôli vojne, počas ktorej mu zabili manželku. Príde na Slovensko aj so svojou malou dcérou, pretože tu ako mladý študoval. Jeho spolužiačka z výšky mu bude pomáhať. Je to veľmi silný príbeh,“ prezradila.

Seriál Čert nikdy nespí môžu diváci vidieť na TV JOJ už tento utorok o 20:35 hod.

Katarína Gajdošíková

Katarína Gajdošíková

Viac článkov od autora