Zmenili sociálne siete naše vzťahy? Tomáš Maštalír a Diana Mórová to povedali NAROVINU!

Novinka Tomáš a Diana ukazuje útržky z každodenného života v partnerskom vzťahu, ktorý bez pochýb do určitej miery ovplyvňujú aj moderné technológie. Ako sa v ich dôsledku zmenili naše vzťahy a sú iné než tie, ktoré mali naši rodičia a starí rodičia? Predstavitelia seriálových partnerov povedali, čo si o tom myslia!

Mnohí ľudia majú v súčasnosti pocit, že dnešné vzťahy sú úplne iné než tie, ktoré mali naši rodičia a starí rodičia. Panuje názor, že za zmenou stojí rozmach moderných technológií a uponáhľaný život, v dôsledku čoho si už nevenujeme toľko pozornosti čo kedysi. Do istej miery s tým súhlasia aj hereckí predstavitelia hlavných hrdinov zo seriálu Tomáš a Diana. "Naši rodičia a starí rodičia nemali mobilné telefóny, nemali sociálne siete, ktoré podľa mňa mladých ľudí ničia. Mali iba večerné programy, cez deň sa vôbec nepozerala televízia. Boli asi viacej v kuchyni, viacej sa rozprávali, viacej sa stretávali, viacej žúrovali, viacej sa navštevovali. Žilo sa inak...môžem to povedať, pretože som to zažila ako dieťa. My sme generácia, ktorá zažila socializmus a úplne inú dobu. Ale nechcela by som byť teraz v tejto dobe mladá. Vidím, aký dopad majú sociálne siete na mladých ľudí...ako sa stretávajú, rozprávajú, ako dvoria chlapi. Nám písali listy a kto má dnes listy?," povedala Diana Mórová.

Hoci moderné technológie majú nesporne veľa výhod, majú aj mnoho tienistých stránok, a to si uvedomuje aj herec Tomáš Maštalír. "Často sa ako príklad uvádza, že keď neboli mobilné telefóny, vedeli sme sa dohodnúť na stretnutí v konkrétnom čase a na konkrétnom mieste a prísť. Bola len pevná linka, keď ste sa niekomu nedovolali, tak to tak skrátka bolo a teraz máme na všetkých taký väčší a intenzívnejší dosah. Čo zasa na druhej strane má naopak aj nespornú výhodu, že s blízkymi vieme byt v živom spojení aj na diaľku. Z môjho pohľadu však moderné technológie, aj tie prospešné a nevyhnutné, majú nemalý vplyv na to, že sa žije čoraz menej spoločensky a viac sa uzatvárame doma, pred svetom a nebadane ubúda tiež z osobného kontaktu," myslí si Maštalír.

Tomáš a Diana - Mišo Hudák Zdroj: TV JOJ

​Zároveň však podotkol, že sa všetky zmeny vo vzťahoch nemôžu pripisovať len sociálnych sieťam. "To, čo sa mení dobou, to sa zmenilo aj na vzťahoch. To, čo aj napriek dobe ostáva nemenné, ostáva nemenné aj dnes. Človek je ako taký istým spôsobom vo svojej podstate rovnaký. Všetci riešime podobné témy. Ale áno, mení sa svet a doba, a to má to vplyv aj na vzťahy," zhodnotil Tomáš. Predstaviteľka jeho seriálovej partnerky špeciálne vníma jedno veľké negatívum. "Keď vám niekto na domácu linku zavolal, že stretneme sa. Je utorok a stretneme sa v piatok v meste o druhej, vy si to pamätáte a prídete. A už si to nemusíte písať, volať v ten deň alebo o minútu to zrušiť. Proste to sedelo, to platilo. Toto dnes mladí ľudia nepoznajú. Dodržať slovo. Obyčajná vec, že dodržať slovo," dodala Diana.

Tomáš a Diana Zdroj: TV JOJ


Sledujte seriál Tomáš a Diana každú stredu o 20:35 na JOJke!