Ducka Dubaj 8

Do Dubaja po stopách celebrít

Nora Hamar Ducká oddychovala na mieste, kam chodia aj svetové celebrity. V Dubaji jej neprekážala ani rozdielnosť kultúr.

Kylie Minogue, Robert de Niro alebo Charlize Theron – to je len zlomok osobností, ktoré dovolenkovali v Dubaji. Nedávno ich kroky nasledovala aj redaktorka TV JOJ Nora Hamar – Ducká. „Rozhodnutie, prečo Dubaj, padlo rýchlo. Máme radi exotiku, v Dubaji sme ešte neboli. A hlavne nám vyhovovalo podnebie,“ prezrádza blondína, ktorá cestu absolvovala aj s manželom.

Slnečné dni však netrávila iba s drinkom na pláži, ale spoznávala aj dominanty mesta. „Videli sme toho veľa. Najvyššiu vežu sveta – Burj Kahalifa, alebo Burdž Dubaj, ktorá meria 828 metrov,“ hovorí tvár známa z obrazovky. V minulosti už totiž navštívila Taiwan a druhý najvyšší mrakodrap sveta Tchaj – pej 101, ktorý meria 509 metrov. „Lenže práve po postavení dubajskej veže stratil spomínaný titul,“ objasňuje Nora.

Dubaj ponúka mnoho atrakcií. Človek sa tam podľa Nory Hamar – Duckej nedokáže nudiť. A ešte k tomu všetko funguje na stotinu sekundy a milimeter presne. „Priamo v hoteli sa nachádzalo obrovské akvárium, v ktorom sú rozličné morské živočíchy- žraloky, raje. Jednoducho, steny na chodbách tvoria steny akvária. Má objem 11 miliónov litrov. Niečo neuveriteľné,“ spomína. Okrem toho si nenechali ujsť ani návštevu obchodného domu Dubaj Mall, tiež pre jasný dôvod. „Tam sa zase nachádza najväčšie akvárium na svete, je zapísané v Guinessovej knihe rekordov, má najväčšiu čelnú plochu a objem 10 miliónov litrov,“ podotkla.

Do Dubaja by sa Nora napriek rozdielnosti kultúr ihneď vrátila. Nezažia nič nepríjemné, napriek tomu, že bola v arabskej krajine. „Keď vidíte ako všetko funguje, ako sa všetko dá, ako nepoznajú prekážky, láka vás to. A aj mňa,“ uzavrela vášnivá cestovateľka.