Sestry zažili teror a hororovú šikanu cez Facebook: Cudzia žena sa im vyhrážala zabitím!

Ich príbeh je ako zo zlého sna...

Byť aktívny na sociálnych sieťach a zdieľať so svojimi priateľmi radosti i starosti každodenného života je v dnešnej dobe úplne normálna vec. Pridávame na internet svoje fotky, statusy, názory a postoje a vo väčšine nám ani len nenapadne, že toto všetko môže ohroziť náš život. O to je to nebezpečnejšie! Internetová šikana, teror či krádež identity totiž ani zďaleka nie sú len pojmy z amerických sci-fi filmov. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila aj 26-ročná Zuzana. Keď ju v roku 2016 začal kontaktovať kamarát zo školských čias, ani vo sne by jej neprišlo na um, akú hororovú dohru to všetko bude mať. Hoci bol tento muž ženatý a doma mal krásne deti, svoj vzťah plánoval ukončiť a dokopy sa chcel dať práve so Zuzanou. Ona ho však kategoricky odmietla a keď ju neprestával kontaktovať, povedala mu, že všetko vykričí jeho žene. Nuž, a on neprestal. Mladá žena to všetko napísala jeho manželke a dúfala, že tým sa to skončí. Mýlila sa. Tým sa to všetko práveže začalo! „Reakcia jeho manželky bola taká, že najprv bola v šoku. S tým ale, že bola šťastná, že jej nechcem rozbiť rodinu. Potom asi o týždeň, keď sme prišli z dovolenky, ona ma začala sledovať. Začala mi vypisovať správy typu, že ma zabije. Že buď ma zničí fyzicky, alebo psychicky,“ začína svoje rozprávanie Zuzana.

Zuzana sa na vlastnej koži presvedčila o tom, aké nebezpečné môžu byť sociálne siete. Zdroj: TV JOJ

​Výhražné správy od dotyčnej sa začali stupňovať a nič jej nebolo sväté. „Začalo sa to stupňovať. Urážala nás, vypisovala, že spávame so svojím otcom. Že sme šľapky. Že robíme doma incest. Že večer príde a dnešok bude náš posledný deň,“ vzdychla si Zuzana. Situácia sa však zdramatizovala, keď sa do celej veci zapojila aj jej sestra. „Ja ako staršia sestra som mala potrebu ju chrániť. Vypýtala som si na tú rodinu číslo a chcela som sa im ozvať, aby sme to normálne ukončili,“ vysvetlila Lucia. Lenže tým, že sa danej žene ozvala, už bola v terore namočená aj ona. „Mala moje číslo, vedela, kde robím, čo robím. Zistila si informácie o synovi. Časom sa začala vyhrážať, že zabije malého. Že ho unesie zo škôlky, že ho uvidím celého modrého v bielej rakve,“ povedala so slzami v očiach nešťastná matka. „Keď si čítaš, že ona ti ho bude kruto mučiť, týrať a bude si to nakrúcať na video a ty si predstavíš, že tvoje dieťa leží s modrými perami v bielej truhle, prepadne ťa strašná bezmocnosť. Nikto ti s tým nevie pomôcť. A polícia mi povie, že ale ona sa nevyhrážala vám. Ona to napísala vašej sestre. Pýtala som sa ich, čo mám robiť. Sedela som v práci, odučila som hodinu, došla som do kabinetu a našla som esemesku, že sa dohodla s pani učiteľkou, že si príde pre malého. Že ho v Bratislave naučí lietať z mostu. Lebo deti sa dajú nalákať na pizzu,“ spomína na správy ako z psycho hororu. Dotyčná žena bola natoľko vytrvalá, že si založila stovky nových profilov na Facebooku, len aby mohla sestrám vypisovať. „Na starom Facebooku som mala okolo 200 profilov zablokovaných od nej. Tento Facebook mám od januára a už tam mám 100 profilov zablokovaných,“ povedala Zuzana so slzami v očiach. Keďže im s týmto problémom nedokázal pomôcť nikto, ani polícia, obrátila sa na Siedme nebo. Moderátor Vilo Rozboril jej spolu so svojím tímom podali pomocnú ruku, no vyvrcholenie ich príbehu vám bude naháňať zimomriavky.

Nenechajte si ujsť tento mimoriadne silný príbeh, ktorý sa môže týkať nás všetkých, V siedmom nebi v nedeľu o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora