Poučte sa zo Zuzkinho príbehu: Viete, ako si správne nastaviť súkromie na Facebooku?

Ochráňte svoj profil dostatočným zabezpečením.

Sociálne siete už neodmysliteľne patria k nášmu každodennému životu. Prostredníctvom nich zdieľame novinky zo svojho života, zážitky a úspechy so svojimi priateľmi. No ste si istí, že to všetko naozaj vidia len a len vaši priatelia? Hoci sa v médiách, na prednáškach či na besedách neustále rieši potreba dostatočnej bezpečnosti na sociálnych sieťach, stále to skôr berieme ako neopodstatnené frázy, než ako reálne riziko. Ani sympatická Zuzana sa nikdy nezamyslela nad tým, že by niekto mohol zneužiť informácie, ktoré pridáva na sociálne siete. No na vlastnej koži sa krutým spôsobom presvedčila o tom, že správne nastavenie súkromia na Facebooku je alfou a omegou fungovania na ňom. Aj keď veríme, že mnohí ľudia vedia, ako sa súkromie zabezpečuje, určite je aj veľa takých, ktorí to nevedia. A práve pre tých sme pripravili jednoduchý manuál.

1. Po prihlásení sa na Facebook si nájdite sekciu Nastavenia.
2. Rozkliknite si kolónku Súkromie.
3. Pre zachovanie čo najväčšieho bezpečia informácií, ktoré zdieľate, si pri všetkých otázkach navoľte možnosť Priatelia. V prípade zasielania žiadostí o priateľstvo zvoľte možnosť Priatelia Priateľov.

Zdroj: TV JOJ

​4. Následne si rozkliknite kolónku Časová os a menovky.
5. Pre zachovanie čo najväčšieho bezpečia informácií, ktoré zdieľate, si pri všetkých otázkach navoľte možnosť Priatelia.

Sledujte reláciu V siedmom nebi opäť v nedeľu o 20:35 na JOJke!