Bezdomovca a pijana pred smrťou zachránili mníšky: Teraz hľadá cestu k svojej rodine!

V obľúbenej relácii V siedmom nebi sa opäť staneme svedkami strhujúceho príbehu rodiny, v ktorej sa všetko zmenilo po vyslovení jedinej diagnózy. Leukémia. Po smrti Dušanovej dcérky už nič nebolo také, aké bolo predtým.

Dušan vo svojom živote kráča po naozaj tŕnistej ceste. Pred rokmi sa mu stalo to, čo by nemal zažiť žiaden rodič. Jeho osemročná dcérka totiž zomrela na leukémiu.Keď vám povie zomierajúce dieťa na smrteľnej posteli, že: Ocinko, maminka, ja viem, že zomriem. Pozdravte doma všetkých...,“ povedal so slzami v očiach V siedmom nebi. „Sestra ochorela na rakovinu. Mala osem rokov. Ja som mala päť, ale napriek tomu si to všetko pamätám, akoby to bolo včera. Sestra zomrela... Stále som sa pýtala, prečo jej nepichli injekciu? Nechápala som, že prečo. Že bola v nemocnici a nevedeli jej pomôcť,“ vysvetlila Dušanova druhá dcéra Renáta. Diagnózu svojej milovanej dcérky nedokázal zvládnuť a začal bolesť tíšiť alkoholom. To sa mu stalo osudným. Pil toľko, až jedného dňa skončil na ulici. „Otec nedopadol dobre. Po tej diagnóze nastúpil alkohol a... bol bezdomovec,“ zhodnotila smutne Renáta. Dušanovi to ale bolo v tej dobe úplne jedno. Nevidel nič iné, len alkohol. Ktovie, ako by to dopadlo, ak by neprišiel osudový okamih. „Našli ma vonku spať mníšky. Keby ma neboli zachránili, už by som tu nebol. Mne už to bolo jedno. Ja som pil... nadoraz,“ povedal so zvesenou hlavou.

Mariánko (vľavo) sa narodil ako autista. Mama Renáta mu preto musí venovať všetku svoju pozornosť. Zdroj: TV JOJ

​Dušan na ulici prišiel o prsty na nohách a je kvôli tomu na invalidnom dôchodku. Momentálne žije v zariadení pre seniorov, ktoré je zároveň aj domovom sociálnych služieb a útulkom. Ako sám tvrdí, je čistý. Cestu späť k svojej rodine si začal postupne hľadať vo chvíli, keď sa dozvedel, že jeho dcére Renáte sa narodil autistický chlapček. Starostlivosť o syna jej totiž dáva poriadne zabrať. Keď som bola tehotná, neviem, či to tak môžem nazvať, ale Mariánko mi vyslal signál, že bude autista. Ja som to vedela. Sedela som na dvore, mala som už väčšie bruško a zrazu som vedela, že môj syn bude autista. Hneď som to zahnala preč a povedala som si, že to nie je možné. Že to tak nebude. Ale stalo sa to. Musela som sa s tým vyrovnať a prijať ho takého, aký je,“ vysvetlila. Zaujímavosťou je, že Mariánkov stav sa radikálne zlepšil, keď sa boli spoločne na dovolenke pozrieť za delfínmi. Preto jeho rodičia úpenlivo túžia po delfinoterapii. Netreba zrejme hovoriť, akým spôsobom tejto rodine Siedme nebo pomôže.

Nenechajte si ujsť tento dojímavý príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora