Zázrak na počkanie: Rozborilovci pomohli tým, ktorých čakali najsmutnejšie Vianoce!

Keď z rodiny navždy odíde jeden z jej členov, prvé Vianoce sú vždy tie najsmutnejšie. Uvedomujú si to aj manželia Vilo a Sandra Rozborilovci, ktorí sa rozhodli trom takýmto rodinám aspoň o trošku spríjemniť sviatočné chvíle.

Počas Vianoc sa vždy rodiny stretávajú, aby spolu strávili vzácne chvíle. Pre mnohých však budú tento rok sviatky veľmi smutné. Pre rodiny, ktoré navždy stratili jedného zo svojich členov. Moderátor Vilo Rozboril sa V siedmom nebi na tri takéto rodiny prišiel pozrieť aj spolu so svojou manželkou Sandrou a urobili všetko pre to, aby boli pre nich Vianoce aspoň o trochu veselšie.

V7N Vilo a Benny Zdroj: TV JOJ

Youtuber Benny
Usmievavý chlapček Benny sa narodil s ojedinelým postihnutím končatín. To mu prakticky znemožňuje samostatné vykonávanie všetkých bežných úkonov akými sú hygiena, príprava jedla a podobne. Dôvodom sú krátke ručičky. Školák je však po psychickej stránke taký istý, ako deti v jeho veku. Je veselý, energický, hravý. Napriek tomu si však jeho fyzický stav vyžaduje asistenciu, ktorú vykonávala jeho milovaná mama. Avšak, pred pár rokmi túto rodinu postihlo veľké nešťastie. Bennyho mame diagnostikovali onkologické ochorenie. To sa zhoršilo natoľko, že kedysi vitálna žena sa stala ležiacim pacientom trpiacim šialenými bolesťami a bojujúcim o každý nový deň. Žiaľ, pred časom svoj boj o život prehrala. Tohtoročné Vianoce tak bude Benny po prvý raz prežívať bez milovanej mamičky, len s otcom Antonom, ktorý po žene prevzal starostlivosť o celú domácnosť do svojich rúk. Aby ich Vianoce boli aspoň o čosi veselšie, prišli ich do Veľkého Blhu, v ktorom žijú, podporiť Vilo so Sandrou. Pripravili pre nich nádherný vianočný stromček, ktorý bol ozdobený v červenej farbe. Práve tú totiž Bennyho mamička milovala. Ja som zažila niečo podobné, takže sa viem vcítiť do kože Bennyho. Keď nám odišiel ocino tesne pred Vianocami a tie prvé Vianoce nie sú jednoduché. Ale Benny je silný chlapec a spolu s tatinom sú taká pevná dvojka. Tak to určite zvládnu,“ vyznala sa Sandra Rozborilová v relácii. 

V7N Patka a Livka Zdroj: TV JOJ

Náhradné mamy Paťka a Livka
Patrícia a Lívia sa takpovediac zo dňa na deň stali náhradnými mamami pre svojho bračeka Marcusa. Ich mame totiž v šiestom mesiaci tehotenstva diagnostikovali rakovinu krčka maternice. Musela dlho ležať v nemocnici a neskôr sa to všetko ešte viac zhoršilo. Mama troch detí začala rapídne chudnúť a trápili ju šialené bolesti. Najstaršia dcéra Patrícia (23) sa okamžite musela stať hlavou rodiny. Začala pracovať v jednom z hotelov v Banskej Štiavnici a zo svojej výplaty financuje chod celej domácnosti. Pracuje od rána do večera, aby dokázali utiahnuť všetky výdavky. Navyše, popritom sa stará o svojho bračeka. Hoci obe veľmi dúfali a verili, že sa ich mamina jedného dňa vylieči, osud to zariadil inak a navždy ich opustila. Paťka si na úradoch okamžite začala vybavovať zverenie Marcuska do svojej starostlivosti a aktuálne je už vedená ako jeho rodič. Aj týmto dievčatám sa Vilo so Sandrou rozhodli pomôcť. Okrem vianočného stromčeka dostali množstvo užitočných vecí pre bračeka, ako napríklad plienky, drogéria či oblečenie. Sandra im navyše prispela aj na pomník pre mamičku, ktorý si samé nemôžu dovoliť zaplatiť. Tento príbeh bol úplne mrazivý, pretože asi každá žena, ktorá je matka, si to nechce ani predstaviť. Je to najhoršia predstava, že sa jej niečo stane a nechá tu deti, o ktoré sa nemôže ďalej starať,“ zhodnotila Vilova manželka.

V7N Vilo, Sandra a Vlado Strmen Zdroj: TV JOJ

Hrdina Vlado Strmeň
Niekdajší partizán Vlado Strmeň zažil na vlastnej koži hrôzy vojny, keď bojoval v Slovenskom národnom povstaní. Bol ešte prakticky dieťa, keď dostal do ruky pušku a musel z nej strieľať. Mal totiž len 16 rokov. Keď už bolo po vojne a bol dospelý, snažil sa žiť normálny a obyčajný život. Mal milujúcu manželku, dve krásne deti. Lenže ani rodinné šťastie mu nebolo dopriate. Obe deti mu totiž vzala rakovina. Navždy ho opustila aj manželka, s ktorou by tento rok oslávil 70. výročie od svadby. Napriek svojmu vysokému veku a nežičlivému osudu je nesmierne čiperný, vitálny a vždy usmiaty a pozitívne naladený. Sám sa stará o domácnosť a záhradu, varí, perie, žehlí či umýva okná. Neprestal ani hrať na akordeón, ktorým sa snaží potešiť penzistov v domove dôchodcov, do ktorého chodí pravidelne hrávať a spievať. Aj tomuto hrdinovi zo Slovenského národného povstania prišli spestriť prípravy na Vianoce Vilo s manželkou Sandrou. Strmeň totiž ostal na tomto svete úplne sám. A hovorí sa, že nikto by nemal byť na Vianoce sám. Príchod najkrajších sviatkov v roku prežíva veľmi emotívne. Kým si Vlado a Vilo spievali krásne koledy, Sandra pripravila štedrovečernú večeru, ktorú si spoločne vychutnali.

Sledujte obľúbenú reláciu V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!