Nočná mora každého rodiča: Tínedžerka jedného dňa padla do bezvedomia a ostala ležiaca!

Život sa niekedy môže od základov radikálne zmeniť a to za veľmi krátky čas. Svoje o tom vedia aj manželia Lucia a Oto a ich dcéra Ninka. Pred dvomi rokmi sa im totiž zrútil svet a odvtedy bojujú zo všetkých síl!

Rodičia Oto a Lucia žili s dcérou Ninkou v Malinove tak ako mnohé iné rodiny. Otec chodil pracovať do Rakúska, mama pracovala vo svojom salóne a dievča chodili do školy. Piatok 14. júna 2019 bol spočiatku deň ako každý iný. Nina prišla domov zo školy aj spolu s mamou a rozhodli sa, že spolu upracú, pretože v ten deň sa mal otec vrátiť. Naobedovali sa, tínedžerka si na chvíľu ľahla a potom sa vrhla na upratovanie. A vtedy sa stalo niečo, čo je dodnes ich nočnou morou.Zrazu doprezliekala periny a sadla si tu v kuchyni a, že: Mami, tu vzadu ma strašne bolí hlava. Začala sa potiť. Povedala som jej, nech sa napije, že asi z tepla to má. Lebo už bolo teplo dosť. Zachvíľu sa z nej začalo úplne liať,“ zaspomínala si na strašné chvíle. Keď sa stav len 16- ročného dievčaťa nezlepšoval, práve naopak, okamžite jej zmerali tlak. No ten bol v poriadku. Na to ale Ninka začala zvracať. „Dali sme ju do vane a sprchovali sme ju a ona si stále len držala vzadu hlavu a už padala do bezvedomia. Len hovorila, že ju bolí hlava a chce sa jej spať. Že, aby sme zavolali sanitku. Tak som volala sanitku a povedali mi, či ju nemôžem doviesť sama, ale ja som bola tak rozrušená, že som nedokázala. Povedali, že to bude dlho trvať, lebo toho majú veľa.“

V7N - Ninka Zdroj: TV JOJ

Sanitka napokon prišla až po štyridsiatich minútach. „Tam už úplne padla do bezvedomia. Šli sme na Kramáre a tam jej CTčkom zistili, že má krvácanie do mozgu a, že je to veľmi zlé. Dali ju do umelého spánku,“ povedala mama Lucia. Diagnóza znela – prasknutá aneuryzma. Pre druháčku na strednej škole sa začal doslova boj o život. Lekári boli v prognózach veľmi opatrní, čo rodičov ničilo. Netušili, čo bude s ich milovanou dcérou. Práve v tých najťažších chvíľach v nemocnici spoznali manželou Marcelu a Juraja, ktorí tam boli so svojou dcérkou Améliou. Diváci Siedmeho neba si túto rodinku určite veľmi dobre pamätajú, pretože ich dievčatko je jedným zo štyroch detí s diagnózou SMA, ktoré mali dostať extrémne drahý liek a pre ktorých sa organizovala celoslovenská zbierka.

V7N - Ninka a Amelia Zdroj: TV JOJ

​Hoci Marcela a Juraj sami nemajú ľahkú situáciu, Luciu a Ota nemierne povzbudzovali, dodávali im energiu, nádej a vieru. Ich prítomnosť a slová im neskutočne pomohli a hovoria o nich ako o svojich anjeloch. Dodnes sú v telefonickom kontakte. Krásne ale je, že to boli práve Marcela a Juraj, ktorí sa rozhodli napísať do Siedmeho neba a vysnívať pre Ninku pomoc. Rodičia nemajú finančne na rehabilitácie. Nemajú prosto na to, aby tú dcéru rozhýbali, pričom má veľkú šancu byť rozhýbaná. Čo bolo ale pekné na tom, že Juraj nám napísal, že by chceli byť toho účastní. Povedal mi, že: Vtedy sa vyzbierali peniaze na nás a my ešte máme z toho nejaké peniaze, tak my by sme im chceli pomôcť. Takže, nielen Siedme nebo bude pomáhať, ale bude pomáhať aj tento Juraj s Marcelou a malou Améliou. Je to veľmi silná záležitosť,“ vysvetlil moderátor Vilo Rozboril.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v piatok o 20:35 na JOJke!