Absolútny frajer Filípek všetkým vyrazí dych: Má len 6 rokov a aha, čo už dokáže!

Väčšina 6-ročných chlapcov sa hráva s autíčkami, s hračkami v tvare dinosaurov či superhrdinov. Filípek sa hráva s hadicami, hasákmi a iným vodoinštalatérskym náradím a materiálom. A nielenže sa s tým všetkým hrá, on to vie aj používať!

V Sobotišti na Záhorí žije 6-ročný Filípek, za ktorým sa Vilo Rozboril vybral „vyzbrojený“ úplne inak, než sa ostatnými chlapcami v jeho veku. Kým v iných prípadoch by prišiel s autíčkom pod pazuchou, k nemu šiel s vodoinštalatérskou brašňou na pleci. Tento kúzelný chlapček je totiž týmto remeslom fascinovaný a už vo svojom veku z neho naozaj veľa ovláda. „Filípek je ten prípad dieťaťa, ktorému keď niekde Boh uberie, tak niekde vrchovatou mierou pridá. Filipkovi ubral na zdraví a na raste. Má tú nešťastnú chorobu, kedy mu to telíčko nerastie. On bude malinký celý život. Ale je to extrémne talentovaný a inteligentný chalan. Ja si myslím, že keby mu zmerali IQ, tak by bol v Mense už teraz. To je jedna vec. Druhá vec je, že má v sebe takú zvláštnu citlivosť a vnímavosť. On všetko sleduje. Tak ako ovláda všetky vlajky všetkých štátov sveta, tak ovláda všetko,“ povedal o chlapcovi pre joj.sk Vilo Rozboril.

V7N - Filípek zemepis Zdroj: TV JOJ

Filípek sa totiž narodil s diagnózou achondroplázia, ktorej sa ľudovo hovorí trpasličí vzrast. Pri tejto vrodenej chorobe ide o to, že človek s pribúdajúcim vekom nerastie, ale ostáva pri výške malého dieťaťa. S tým sú spojené aj mnohé iné diagnózy a tak s ním musia rodičia navštevovať až 13 rôznych ambulancií. Neurológia, ortopédia, endokrinológia, vývojová psychomotorika, rehabilitácie, ušné či kardiológia. Taktiež máva pre zúžený hrudník časté respiračné problémy. Jeho hlava však funguje ako dokonalý, absolútne nadupaný počítač. Filípek je nadpriemerne inteligentný a hoci ešte nevie čítať, vie naspamäť takmer všetky vlajky sveta a bez problémov sa orientuje aj na mape. Navyše, jeho najväčším hobby sú vodoinštalatérske práce. Jeho zručnosti preverí aj Siedme nebo a naozaj lukratívny prvý vážny klient – člen kapely Kollárovci, ktorých Filípek miluje.

V7N - Filipek Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!