Ťažko chorá Martina ostala po mužovej smrti na všetko sama: Jej úprimné slová lámu srdce!

Počas otváracieho večera aktuálnej série Siedmeho neba sme spoznali mamu Martinu, ktorú osud skúša veľmi intenzívne. A hoci je jej život naozaj ťažký, vďaka obrovskej pomoci sa jej bude dýchať o čosi ľahšie.

Martina už niekoľko rokov bojuje s vážnym onkologickým ochorením. Po nešťastnom páde navyše ostala pripútaná na invalidný vozík. Najväčšou oporou bol pre ňu jej milovaný manžel, s ktorým mali krásny vzťah. Všetko sa ale dramaticky zmenilo, keď po páde z rebríka prišiel o život. Martina tak ostala na všetko sama. Sama s dcérkou Vaneskou, bojujúca s vážnymi zdravotnými problémami a vo veľkej finančnej tiesni. "Z jedného dňa na druhý všetko zostalo na mňa. Bum. Všetko skončilo. Musela som sa postaviť k tomu ako dospelý človek, ako mama. Musela som malej nahradiť aj otca a bolo to ťažké. Tiež som sa krútila hore-dole, finančne. Rozmýšľala som, či mám čo dať malej ráno na desiatu, to bolo ťažké. Je iné, keď dvaja partneri majú príjem...ale zvykli sme si," povedala v rozhovore pre joj.sk.

​Z príjmu, ktorý dostáva, si totiž nemôže dovoliť zaplatiť nájomné a tak nešťastná matka s dcérou prišli o strechu nad hlavou. Vďaka dobrým ľuďom dostali dočasné bývanie v Sociálnom dome svätého Norberta, kde kanceláriu prerobili na provizórnu izbičku. Tam však nemohli ostať večne a Martina popri tom všetkom začala pociťovať strach, čo s nimi bude a kam sa podejú. "Začiatky boli ťažké, ale keď človek chce, zvykne si. Ale nemôžem sa sťažovať. Mali sme strechu nad hlavou a bola som rada, že nám pomohli. Keby nám nepomohli, neviem, čo by s nami bolo, kde by sme boli. Nechcem si ani predstaviť, čo by sa stalo. Možno by mi malú zobrali. Ktovie, čo by bolo aj so mnou," vzdychla si.

V7N - byvanie pre Martinu Zdroj: TV JOJ

​Do tejto smutnej situácie vstúpilo Siedme nebo, ktoré Martine a Vaneske zmenilo život. Moderátorovi Vilovi Rozborilovi sa totiž podarilo v spolupráci s primátorom Kežmarku získať pre ne nájomný byt. "Nikto v živote nám takú pomocnú ruku nepodal ako teraz Siedme nebo a ten, kto nám to vysníval. Bol to neskutočný zážitok," povedala so slzami v očiach. Azda väčšina ľudí si pri pohľade na jej príbeh kládla otázku, ako by tak ťažký kríž zvládla niesť. Martina má na to jednoduchú odpoveď. "Najväčšiu silu mi dáva dcérka. Zo začiatku som sa vzdávala, ale potom som si povedala: hop! Martina, musíš sa spamätať. Zostala si na všetko sama, musíš zabojovať," dodala.


Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!