Marek nestráca úsmev na tvári aj napriek ťažkému osudu: TOTO mu každý deň dodáva silu!

Marek je mladý muž, ktorý sa sám stará o svoje dve deti - o rozkošnú Miušku a staršieho synčeka Alexka, ktorý je veľmi ťažko chorý. Chlapčeka opatruje vo dne i v noci, no napriek tomu nestráca úsmev na tvári. Čo mu dodáva silu bojovať o šťastie a zdravie detí?

Marekov synček Alexko je predčasniatko. Narodil sa v šiestom mesiaci a aj v dôsledku toho má vážne zdravotné problémy. Dvadsaťštyri hodín je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu, potrebuje odsávačku hlienov, papá cez hadičku a poruke musí byť aj oxymeter, ktorý mu meria saturáciu kyslíka. Pre Alexkove zdravotné problémy prakticky nemôžu ani vyjsť z bytu. Marekovi sa to všetko darí zvládať aj vďaka významnej pomoci od svojej milovanej mamy, ktorá je pre neho doslova anjelom. Aj vďaka tomu nestráca optimizmus. "Stále pri mne stojí moja mamka, aj moja rodina. Ten dôvod na úsmev tu je vždy. Mám dve úžasné deti, ktoré nadovšetko milujem. Tak to je ten dôvod na radosť," povedal pre joj.sk.

V7N - Marek Zdroj: TV JOJ

​Oporu a pomoc má aj vo svojej malej dcérke Miuške, ktorá je veľmi vnímavá. Napriek svojmu veku si uvedomuje, že jej braček je iný a snaží sa ocinovi pomáhať. "Miuška je užasná. Pri tom všetkom čo sa deje, je veľmi samostatná. Snaží sa mi dokonca pomáhať. Čo je úžasné. Vždy okolo Alexka musí aj ona byť. Strašne ho ľúbi, vždy ho pusinkuje, objíma," vysvetlil Marek, ktorý je neskutočne statočný. Priznáva, že aj on si kládol mnohé otázky, no časom z jeho života postupne zmizli. "Otázky sú tam vždy. Že prečo práve mne? Prečo práve môjmu synovi sa niečo také stalo. Ale nejako som to prijal a išiel som s tým ďalej. Hlavne sa o nich starám a milujem ich," dodal s úsmevom.

V7N - Marek Zdroj: TV JOJ


Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!