Recept na šťastný život od ťažko chorej Ivany: TOTO by sme mali robiť každý deň!

V najnovšej časti Siedmeho neba sme spoznali hrdinku Ivanu, ktorá už niekoľko rokov bojuje s vážnou onkologickou diagnózou. Napriek tomu, že jej život je naozaj ťažký, ona stále srší energiou a úsmevy rozdáva na všetky strany. Aký je jej recept na šťastie?

Bojovníčka Ivana si vďaka Siedmemu nebu splnila hneď niekoľko snov, ktoré mala spísané na svojom zozname prianí. Diváci mohli v relácii vidieť, že každú aktivitu si užívala plnými dúškami. No ako sama tvrdí, snaží sa vychutnávať si naozaj všetko. "Ja si užívam každú chvíľu. Niekedy človek až, keď ochorie alebo keď o tie pekné chvíle príde a fakt si ich nemá možnosť užívať, pretože nemôže vyjsť ani na čerstvý vzduch, tak potom, keď môže, tak je to fantastické. Ja som si fakt v živote asi nič tak neužila ako toto," povedala pre joj.sk. Zároveň prezradila, že nebola vždy taká. Podľa jej slov bola kedysi plná obáv, no všetko sa zmenilo, keď jej do života vstúpila zákerná diagnóza. "Ja som predtým taká nebola. Taká optimistická a radostná. Skôr som bola plná starostí, trápenia a problémov. A vlastne, keď sa mi zobrala možnosť fungovať, a teraz zrazu môžem, tak si to viem oveľa viac vážiť. To, že žijem, ma napĺňa radosťou každý deň," vysvetlila.

V7N - Ivana Zdroj: TV JOJ

​Ako si ale skutočne užívať silu prítomného okamihu? Netrápiť sa minulosťou a neuvažovať o budúcnosti? Ivana má na to konkrétny návod. "Treba sa radovať z každého okamihu. Vychutnať si chuť kávy, chuť čaju. Žiť vždy, keď sa dá. Žiť a tešiť sa z každej chvíle. Dá sa to realizovať vďaka vďačnosti. Ráno vstanem a poďakujem za to, že som sa vôbec zobudila, a že som dostala do daru ďalší deň. A potom ďakujem za všetko, čo je počas dňa. Keď si potom večer sadnem a porátam si to všetko, tak potom si človek nemôže povedať, že má nešťastný život. Lebo príde na to, že ho má šťastný," dodala s úsmevom.


Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!