Onkopacient Alex a jeho mama žijú z 3,30 € na deň: Takýto príbeh sme tu ešte nemali!

V dedinke Lemešany na východe Slovenska žije mama Helenka a syn Alex. Ich život sa minulý rok dramaticky zmenil, keď bolo chlapcovi diagnostikované onkologické ochorenie. A ako to už v našej krajine býva, k zdravotným problémom sa veľmi rýchlo pridali aj tie finančné...

Alex bol zdravý a veselý chlapec, ktorý sa ničím neodlišoval od svojich rovesníkov. Minulý rok v novembri sa mu však stal nečakaný úraz, ktorý spustil lavínu životnej zmeny. Chlapec začal po úraze krívať a keď to nezmizlo ani po nejakom čase, bolo to jeho mame čudné. Navštívili ortopéda a po kolotoči vyšetrení prišla zdrvujúca diagnóza - cievny osteosarkóm. "Úplne sa ti zastaví život. Úplne sa zmení a máš pocit, že žiješ v čudnom sne, z ktorého sa nevieš zobudiť," povie v Siedmom nebi Alexova mama.

V7N- Alex Zdroj: reprofoto

​Keďže Alex potrebuje opateru, mama ho doprevádza na vyšetrenia, stará sa o neho. Preto nemôže pracovať. Veľmi rýchlo sa tak dostali aj do finančných problémov. Keď Helenka zaplatí za byt, ostáva jej so synom 3,30 € na deň. Bez okolkov hovorí, že bez pomoci dobrých ľudí by to nezvládli. "Dáva mi toľko sily, ale ja nechápem, skadiaľ ju ona berie," prekvapí priam dospeláckym vyjadrením Alex.

V7N- Alex Zdroj: TV JOJ

​Tento osud nesmierne chytil za srdce aj Vila Rozborila. Poznamenal, že takýto príbeh sme tu ešte nemali. "Ja neviem, či som vôbec dostal niekedy takýto mail. Napísal mi trinásťročný chalan: Vilo, mám osteosarkóm, mám ťažké znášanie chemoterapie. Vychováva ma sama mamina a ja by som sa jej chcel poďakovať. Vieš, Vilo, my nemáme peniaze, nemáme nič. Schudobneli sme, odkedy ja som chorý. Mama je s ním stále v nemocnici a nemôže robiť. Ale ja ťa nežiadam o nič iné, len o to, že by som sa chcel svojej mame verejne pred celým Slovenskom poďakovať za to, že stojí pri mne. Vilo, ja by som tú liečbu bez mamy nezvládol. Hádam prvýkrát mi napísal trinásťročný chalan a bude to najkrajšie vyznanie pre maminu, aké som vôbec v Siedmom nebi zažil. Pekné to bude," vysvetlil Vilo.


Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!