Koleník ako impulzívny bitkár: Uvidíte ho so zlomeným nosom, monoklom aj natrhnutou perou

Vyšetrovateľ Noro problémy doslova vyhľadáva.

Ján Koleník sa vracia na obrazovky televízie JOJ v novom projekte, v kriminálnom seriáli Za sklom ho uvidíte už dnes o 20:35 ako vyšetrovateľa Nora – impulzívneho bitkára, ktorý občas rieši ťažké situácie päsťou namiesto slov a jeho horúca hlava ho z času na čas dostane do nemalých problémov. „Seriál okrem iného si vyžadoval aj maskérsku prípravu. Napríklad moja postava, to som zistil až počas nakrúcania, je celý čas zranená. Takže sme mali nespočetne veľa variácií, či už to bol zlomený nos, monokel alebo natrhnuté ústa, pretože veľká časť sa odohráva v boxerskom klube a moja postava je ten impulzívny bitkár, takže som bol stále zranený,“ prezradil nám Koleník v rozhovore.

Ako ste sa už dočítali alebo možno ste si aj všimli z upútaviek na Za sklom, tento kriminálny seriál sa bude od iných projektov slovenských televízií značne líšiť. Či už to je zaujímavou kamerou alebo netradičnými filmovacími postupmi, hlavne sme si v rámci jeho výroby dávali načas. „Tento seriál sa od iných líši v tom, že sme mali viac času na nakrúcanie. Jeden diel sa točil nejakých, myslím, že šesť dní. Vtedy to aj hercovi aj tvorcom akoby dáva väčší priestor na to, aby sme sa s tým mohli viac vyhrať,“ hovorí predstaviteľ vyšetrovateľa Nora.

Samozrejme, každý projekt pre herca so sebou prináša nejakú tú prípravu, no v tomto prípade dala našim predstaviteľom zabrať aj fyzicky. „S každým projektom, do ktorého idem, počítam s tým, že si vyžaduje nejakú prípravu. Trénovali sme ťahy a hmaty, čo sa týka bojových umení. Nacvičili sme si základy bojového umenia krauamga, naučili sme sa nejaké ťahy v boxe. Nehovorím, že sa z nás stali profesionáli. V scenári je v každej epizóde výrazná bitka  a chceli sme, aby vyzerali uveriteľne,“ dodáva Janko.

Nezabudnite, že seriál Za sklom štartuje už dnes. Nenechajte si ho ujsť v premiére o 20:35 na JOJke!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora