Jiří Bartoška na invalidnom vozíku! Čo sa mu stalo?

Z vitálneho sedemdesiatnika sa premenil do navonok zlomeného muža na invalidnom vozíku. Veľmi sa mu pritom doň nechcelo. Jiří Bartoška po úlohe v Havlovi sa už nechcel opäť postaviť pred kameru. Scénarista úspešného seriálu Most! Petr Kolečko ho ale prehovoril.

"Posielajú mi ponuky na dva nakrúcacie dni. Postavy sú vždy napísane indiferentne, nie je čo hrať, tak som povedal, že už nebudem nakrúcať. A zrau mi prišla sms správa od Petra Kolečka, že napísal scenár a či si ho nechcem prečítať, že by bol rád," prezradil v Českej televízii Jiří Bartoška.

Postava lekára, ktorý žije dva životy, ho nakoniec presvedčila. "Historicky nepoučený si myslí, že sa na to nikdy nepríde, a ono sa na to, samozrejme, príde," naznačuje zápletku komédie Božský děda.

Do kariet scenáristovi a režisérovi Petrovi Kolečkovi hralo aj to, že o sebe Jiří Bartoška rád tvrdí, že odmieta chodiť do kopcov - teda, že je "rovinný herec". Vo filme totiž čiastočne jazdí aj na invalidnom vozíku, takže svoje telo mohol šetriť. "Stále je to komédia, určite, ale sú tam aj hlbšie témy, rodinné témy, viac emócií. Je to film inšpirovaný skutočnosťou," uzatvára Kolečko.

Zdroj: Reprofoto/ČTK