Jiří Bartoška neuveriteľne prekvapil: Neuveríte, akú zásadnú zmenu urobil po 58 rokoch!

Tomu sa dá ťažko uveriť. Jiří Bartoška, ktorý za cigaretovým dymom nebol skoro ani vidieť, si po 58 rokoch prestal kupovať cigarety. Bude to už rok, čo nefajčí.

S fajčením začal už v 14 rokoch. "Naozaj, šiel som do školy a kupoval si u pani Beránkovej v trafike škatuľku," prezradil. Nikdy sa herec dokonca netajil tým a vysvetľoval, že cigarety sa nechce nikdy vzdať. Podľa jeho slov by to pre jeho telo bolo vraj veľký šok, a to samozrejme nechcel. Pohľad na fajčenie mu nezmenila ani rakovina, s ktorou v roku 2014 začal bojovať. "Húlim ďalej, pretože mi bolo povedané, že by som mal fajčenie obmedziť, ale nie prestať. Vraj by to možno telu aj uškodilo, že by sa zľaklo. Kedysi som bol na cievach v IKEM a oni sa pýtali, koľko cigariet vyfajčím. Hovorím, že toľko a toľko. A oni, že teda budú musieť prepísať odborné knižky, pretože cievy má úplne v poriadku. Teraz som to však naozaj obmedzil," prezradil vtedy v rozhovore pre Reflex.

​Pred oslavou svojich 60. narodenín fajčil 60 cigariet denne a už vtedy sa vyjadril, že to rozhodne obmedziť nechce. "Naopak, bude pridávať postupne s vekom. Nedaj bože, aby som sa dožil stovky," vtipkoval vtedy pre denník Aha!

Teraz prezident filmového festivalu tvrdí, že skutočne rok nefajčí. A dokonca to vraj nebolo žiadne novoročné predsavzatie a ani ho k tomu nikto nenútil. "Povedal som si, že prestanem, tak som prestal. Nafajčil som sa už v živote dosť. Teraz si ten nikotín vynahradzujem takými tými elektronickými cigaretami," dodal Jiří Bartoška. Dúfajme, že mu jeho rozhodnutie vydrží.