Simpsonovci - guinnesov rekord

Simpsonovci podnietili šialené rekordy: Jeden muž si na chrbát vytetoval viac ako 200 kreslených postáv!

Tento rekordér je už aj starým otcom.

Animovaný seriál Simpsonovci patrí k legendám svojho druhu – momentálne už v Spojených štátoch vysielajú jeho 28. sériu a aj keď mu dvakrát hrozilo, že skončí predčasne, tvorcovia by sa radi dopracovali k jubilejnej 30-tej sérií. Aj bez toho je už momentálne držiteľom svetového rekordu ako najdlhšie vysielaný animovaný seriál a pochybujeme, že štvorprstá rodinka so žltou kožou bude aj vo vzdialenej budúcnosti tak ľahko prekonaná. Nielen samotný seriál, ale aj jeho fanúšikovia sa môžu pýšiť svetovým rekordom, my vieme minimálne o dvoch.

Prvým zapísaným v Guinnessovej knihe rekordov je Lee Weir, ktorý pochádza z Nového Zélandu a plešatého otca rodinky Homera miluje natoľko, že si ho na ruku nechal vytetovať viac ako štyridsaťkrát. Konkrétne 41-krát. Na tento rekord si poctivo šetril, až na rok sa celkom vzdal alkoholu a peniaze odkladal bokom na túto špeciálnu príležitosť. Oplatilo sa, aspoň svojím spôsobom, vďaka odvážnemu tetovaniu je z neho rekordér a pozná ho celý svet.

Zdroj: joj.sk

​Minulý rok sa k nemu pridal 53-ročný Michael Baxter, ktorý je dokonca už starým otcom, no ani to mu nezabránilo v tom, aby postavičkami zo seriálu Simpsonovci pokryl celý svoj chrbát. Trvalo to viac ako päť dní čistého času a tetovanie ho stálo viac ako 6200 eur, no výsledok vskutku stojí za to – až 203 rôznych postavičiek z kresleného seriálu nájde ten, kto si poriadne obhliadne Michaelov chrbát. Mnohí sa možno pýtate prečo. „Chcel som niečo výnimočné, čo nemá nikto iný a čo by nikomu inému nezišlo na um. Som veľký fanúšik šou, milujem tetovania,“ vyjadril sa pán Baxter na túto tému.

Zdroj: joj.sk

​Dodávame, že Simpsonovci sa spájajú s viacerými ďalšími svetovými rekordmi. Patrí k nim aj pár fanúšikov zo slnečnej Kalifornie, tí sa odhodlali na špeciálny maratón a sledovali epizódy Simpsonovcov bez prestávky rekordných 86 hodín a 37 minút.

Simpsonovcov si ale lepšie užijete „po troškách“ – pozrite si ich napríklad dnes o 19:05 na PLUS!

František Kozmon

František Kozmon

Viac článkov od autora
Tagy: simpsonovci