Skutočné príbehy o láske, ktoré dostali filmovú podobu: Videli ste všetky?

Sú to tieto tri.

Láska je nekonečnou studnicou inšpirácie pre mnohým umelcov a filmárov. Určite ste už videli romantický film, pri ktorom ste si pomysleli, že toto sa v realite nemôže stať a mávli ste nad ním rukou. Niekedy je ale práve skutočná láska v reálnom živote inšpiráciou pre nakrútenie toho najšokujúcejšieho romantického filmu. A sú to tak silné príbehy, aké by možno nenapadli ani tomu najlepšiemu scenáristovi. My sme pre vás vybrali tri, ktoré boli inšpiráciou a vznikli z toho krásne snímky. Videli ste všetky?

MANŽELSKÝ SĽUB
Vo filme: Paige (RACHEL McADAMSOVÁ) a Leo (CHANNING TATUM) sú mladí novomanželia, ktorí sú do seba až po uši zamilovaní a žijú spokojným životom umelcov v Chicagu. Jednej zimnej noci sa počas víchrice stanú účastníkmi dopravnej nehody. Leo vyviazne bez škrabanca, ale úraz hlavy pripraví Paige o všetky spomienky na vzťah s manželom. Keď sa preberie z kómy, Leo je pre ňu cudzí človek. Zrazu prestala byť ženou, ktorú Leo dôverne poznal a nespoznáva nič zo svojho súčasného života. Leo sa náhle ocitne v bolestnej situácii človeka, ktorý musí znova rozdúchať plameň svojej životnej lásky a znova sa uchádzať o srdce svojej milovanej manželky. Aj keď je šanca, že sa jej pamäť vráti, takmer mizivá, Leo sa nevzdáva. Rozhodne sa začať celkom od začiatku a chová sa k Paige tak, akoby sa zoznámili iba pred chvíľou. Z Paige sa po nehode stala znovu mladá študentka práv, ktorou bola aj pred piatimi rokmi, skôr než sa spoznali. Leo dúfa, že keď sa už raz do seba zamilovali, podarí sa to znova. Je to výzva, ktorá preverí jeho vieru v lásku a v posvätný sľub, ktorý je súčasťou každého svadobného obradu - sľub, že manželia zostanú spolu navždy.

Zdroj: joj.sk

V skutočnosti: Pár, ktorý sa stal predlohou pre Paige a Lea, sa volá Krickitt a Kim Carpenterovci. Rovnako ako vo filme mali autonehodu, pri ktorej Krickitt stratila pamäť a vymazalo sa jej posledných pätnásť rokov života. Bolo to odbobie, kedy sa poprvýkrát stretla s Kimom a vzali sa. Aj napriek chladným citom zo strany Krickitt sa Kim nevzdal a stál po jej boku. Po čase sa do svojho manžela opäť zamilovala. Neskôr Kim napísal knihu "The Wow", ktorá sa stala predlohou pre tento film.

JEDZ, MODLI SA A MILUJ
Vo filme: Elizabeth (Julia Roberts) je úspešná spisovateľka, ktorá zrazu zistí, že nežije taký život, aký by si predstavovala. Rozhodne sa všetko zahodiť a vycestovať do sveta, aby našla samu seba. Podarí sa jej dostať na rôzne miesta a v každom chce zažiť niečo iné. V Taliansku si dopraje gastronomické pôžitky, v Indii sa naopak snaží vrátiť späť na duchovnú cestu, no a na Bali stretne svoju pravú lásku.

V skutočnosti: Film Jedz, modli sa a miluj bol nakrútený podľa autobiografické knižky od Elizabeth Gilbert. V nej sa dozvedáme, že láska medzi Elizabeth a Josem (vo filmu Felipe) sa v realite vyvíjala úplne rovnakým spôsobom ako vo filme. Jeden rozdiel tam ale nakoniec je. Vo filme sa na konci pár rozhodne, že sa nikdy nevezmú, v skutočnosti sa ale Elizabeth a Jose zosobášili. Ešte donedávna boli stále spolu, ale začiatkom septembra ohlásili svoj rozchod.

ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY
Vo filme: Hlavnými postavami sú vojnový veterán Noah (Ryan Gosling) a dievča Allie (Rachel McAdams), ktorí spolu prežijú nezabudnuteľné leto plné romantiky. Sľúbia si, že spolu zostanú, ale odlišné spoločenské prostredie, z ktorého pochádzajú, a druhá svetová vojna však ich sľubom stojí v ceste. Keď sa Noah vráti z vojny, Allie je zasnúbená a čaká ju úplne iný život, ako by žila s Noahom. Keď sa však Allie dozvie, že je Noah späť, vráti sa k nemu. Celý film je vlastne retrospektívnym rozprávaním, kedy starý pán číta v sanatóriu zo svojho vyblednutého zápisníku príbeh o jedinej žene svojho života. Neskôr sa dozvedáme, že tá žena, ktorá príbeh počúva, je vlastne Allie. Noaha si ale kvôli strate pamäti, bohužiaľ, nepamätá.

V skutočnosti: Jack Potter a jeho žena Phyllis z Británie sa prvýkrát stretli v roku 1941 a okamžite sa do sebe zamilovali. O šestnásť mesiacov neskôr sa vzali a Jack začal ich spoločný život zapisovať do denníku – spomienky z dovolenky alebo aj spoločné konverzácie. Keď už boli obaja starší, Phyllis začala trpieť stratou pamäti a Jack ju, presne rovnako ako Allie v Zápisníku jednej lásky, navštevuje každý deň a z denníka jej číta.

Sledujte film Manželský sľub už dnes o 20:35 na JOJke!