Prvý digitálny prieskum Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave

Navštívte prvý digitálny prieskum Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave

Digitálny Prieskum VŠVU je internetový priestor pre verejnú prezentáciu semestrálnych prác študentov VŠVU, ktorý bol vytvorený z dôvodu súčasnej krízy a zrušeného Letného prieskumu 2020.

Rovnako ako mnoho galérií a múzeí aj tradičný Letný prieskum Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru. Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa vedenie školy rozhodlo zrušiť v letnom semestri všetky výstavné aktivity, okrem iných tiež Letný prieskum 2020 pre verejnosť. Náš študent preto založil online platformu "Digitálny prieskum VŠVU".

Za touto iniciatívou stojí Viktor Kováč z Ateliéru Kov a Šperk, ktorý vytvoril profil na sociálnej sieti Instagram a pre zvýšený záujem aj webovú platformu www.digitalnyprieskumvsvu.sk. Na základe vyplnenej prihlášky, ktorá je umiestnená na webe Digitálneho Prieskumu, sa môžu študenti a študentky VŠVU dobrovoľne prihlásiť a vystavovať svoju semestrálnu prácu na internete. Široká verejnosť si tak bude mať možnosť prezrieť najčerstvejšie diela výtvarného umenia, dizajnu, úžitkových umení či reštaurovania tentokrát z pohodlia svojho domova.

Podávanie prihlášok je limitované v rozpätí 11. - 17. 5. 2020. Pre končiace bakalárske a magisterské ročníky bude vytvorený druhý termín zverejnenia záverečných prác. Podanie prihlášok bude umožnené v dňoch 18. - 24. 8. 2020.

Kolektívna výstava študentských semestrálnych prác bude zverejnená 22. 5. 2020 o 9:00 na www.digitalnyprieskumvsvu.sk.